Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hova lenne érdemes kimenni lakni?

Hova lenne érdemes kimenni lakni?

Figyelt kérdés
Angliába,Írországba,Svájcba,Franciaországba,Spanyolországba,Olaszországba,Emirátusokba gondolkodom.Lesz nem sokára egy vas-műszaki eladó szakmám remélhetőleg,angol nyelvből középfokú vizsgát is sikeresen le akarom tenni,valamint akarok még jogsit,valamint még 1 szakmát kitanulni(rövid időn belül)(más nyelv megtanulása nem akadály számomra belekezdek bármelyikbe,+ még lesz remélhetőleg érettségim pár év alatt ami úgy tudom kint nem jelent semmit.
2009. nov. 29. 23:22
 1/5 A kérdező kommentje:
A dolog lényege még az hogy 19 éves vagyok és nem tudom milyen úgy igaziból kint élni külföldön még csak pár helyen voltam külföldön (Szlovákiában,Ausztriában,Horvátországban,Görögországban eddig)és hát érdekelnek melyek a hiányszakmák ezekben az országokban ha már akarok tanulni még egyet,meg úgy általánosságban minden.Melyiket válasszam és miért?Köszi a segítséget
2009. nov. 29. 23:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Angliában az érettségid nem fog érdekelni senkit..igazából a nyelvvizsgád sem...A lényeg,hogy nagyon jól tudj kommunikálni angolul,és megértsd amit mondanak,kérdeznek tőled...a jogsi az tényleg jó ha van,mert sokszor azért nem kapja meg az ember az állást,mert nincs jogsija,autója...
2009. nov. 30. 00:42
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Mindegy, csak el innen! Befejezem az egyetemet, és én is lépek, nem bírom, amit itthon a politikusok, meg a párt-fanatikus emberek csinálnak, tegyél fel egy kérdést a politika rovatban, amiben benne van bármelyik nagyobb párt neve, és meglátod, miről beszélek.
2009. nov. 30. 01:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem egyes szakmák itthon is jól fizetnek. A víz-, gáz-, villanyszerelő, festő mindig alaposan legombolja az embert, és annyi a melójuk, hogy sokat is kell várni rájuk. Nem mondom, hogy kint garancia, hogy diplomával munkát kapsz, de ér valamit. Ha komolyan gondolkodsz az emirátusokban, akkor arra startolj rá, és feküdj rá az angolra egy másik nyelv helyett. A francia nagyon nehéz nyelv, és ha nem beszéled rendesen kiakadnak, Spanyol is jó hely, úgy tom ott az ingatlan árak kb. a mi szintünkön vannak, de a fizuk jobbak
2009. nov. 30. 10:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam erre-arra, de végül hazajöttem :)

Szoftverfejlesztő voltam Írországban, megfordultam sok helyen (including Új-Zéland), de végül mégis hazajöttem és pl írekhez nem is szeretnék visszamenni, pedig barátságos népek szép szigeten jó pénzért.

Sok helyen el lehet élni kényelmesen és kultúrált körülmények között, de ha az ember nem találja a helyét, menekül, akkor csak kényelmesebben él, de nem boldogan.

Amit sok más emberen megfigyeltem: Amikor azért megy ki valaki külföldre mert "kapja be mindenki itt és kurv@ország", az kint sem lesz automatikusan boldogabb, általános beszédtémája továbbra is a panaszkodás lesz.

Ui: nem annyira nyelvvizsga papírt kell letenni, hanem élőben beszédet megtanulni (angol üzleteket felhívhatsz ál-érdeklődést tettetve bizonyos termékek iránt).

Szakmából nekik NEM papír kell, hanem HASZNÁLHATÓ és GYAKORLATI tudás (kivéve BME és társai). És angol még álmodból is felkeltve.

Ui2: Jó szakembereket itthon is megfizetik... És ilyen szép lányok nincsenek nyugat-európában/amcsiknál/ausztráloknál. Finom kajákról nem is beszélve... És ahogy a bölcs mondás tartja:

"The man is happy if his stomach is full and his balls are empty."

2009. nov. 30. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!