Párizsról, mint városról mi a véleményetek? Valóban olyan szép, mint a filmekben?
Nem tudom milyen filmeket láttál, de a belváros, a Szajna-part és a Défense-negyed kb. olyan (nehezen is tudna más lenni:)). Összességében már nem olyan rózsás a véleményem, de gondolom nem a belvárostól 15km-re lévő lakóövezetek érdekelnek.
Turistának szép hely és nyugati árakon nézve elfogadható kiadások is várnak rád.
Engem lenyűgözött! Párizs monumentalitása, sokszínűsége nagyon felkavart, persze pozitív értelemben. Végig azt éreztem, hogy kicsi vagyok és az egy hét, amit ott töltöttem kevés is volt hozzá. Nagyon kevés.
Szerintem sokkal szebb, meg persze nagyobb élmény részt venni egy belvárosi sétán, mint egy jól összeállított videót végignézni Párizsról. :)
Budapestnél jóval mocskosabb, ez tény. A turista látványosságok persze szépek, rendezettek, ahogy Budapesten is. Ezek viszonylag objektív dolgok.
Az meg már teljesen szubjektív, hogy a Budai vár tetszik jobban valakinek vagy az Eiffel torony...
"Na bumm, nem ettől lesz egy város jobb, mint a másik."
Így van, de eleve nem jobb egyik sem, hanem más. Én szeretem az almát is, a körtét is. Teljesen más, de mindkettőt szeretem. Városokra se lehet ilyet mondani, hogy egyik jobb vagy rosszabb. Ezek teljesen szubjektív dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!