Mit lehet ellene tenni? (Anglia)
Kint dolgozom Angliában lassan 8 éve egy olyan cégnél ami érdekelt a hadügyben.. 2 héttel ezelőtt behívtak, hogy jövőhéten 4-5 hétre külső munkán veszek részt, és ott kell képviselnem a céget, ott kell dolgoznom. Mivel igent mondtam rá, így a felajánlott 2 állást elutasítottam (közben munkát keresek) mert jó pontnak vettem ezt a munkát.
Ma újra behívtak, és tájékoztattak, hogy hétfőn mégsem én megyek,(egyébként a tengerészeti bázisra kellett volna menni) mert a megrendelő brit állampolgárt akar.
Én mérgemben megkérdeztem, hogy mi van az unióval és a nato tagságunkkal?? Végül is Magyarország nemcsak uniós ország, de Nato tagok vagyunk. De csak hebegtek, hogy hát a megrendelő bla, bla ,bla..
Mondtam, hogy ez diszkrimináció, és adják meg a megrendelő nevét, hogy jelezzem feléjük is hogy mint Nato tagország állampolgárát diszkriminálják.. Csak hümmögnek.
Most dühös vagyok, mert 2 állást is elutasítottam e miatt a külső munka miatt..
A kérdésem, hogy érdemes mélyen beleásnom magam?? Érdemes munkaügyi perre mennem??? Mert gondoltam írásos panaszt nyújtok be, mert nem tartom fairnak, hogy kizárnak azért mert nem vagyok brit állampolgár..Akkor mi értelme nato tagnak lenni??
még valamit.
Azért utasítottak el, mert nem vagyok brit állampolgár, de itt a cégen belül meg ugyanannak a megrendelőnek lassan 6 éve csinálom a munkáját. Ugyanolyan munkát kellett volna végeznek külső munkán is amit itt bent a cégnél csinálok..Ilyenkor nem számít hogy nem vagyok brit?? Hogy is van ez?
Örülj neki, hogy egy ilyen kirohanás után nem rúgtak ki.
Ha bíróságra viszed az ügyet, akkor ott majd más indokot találnak, amiért nem téged küldtek. Nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét.
Megbíztak egy feladattal, és visszamondták. Ennyi a szitu. Mint a sarki abc-ben a boltvezető: Maris, rakd ki a liszteket. Maris, mégse te rakd ki, hanem Julis. Ennyi.
tudom bizonyítani, hogy azért utasítottak el mert nem brit állampolgár vagyok. Ugyanis először írásos papírt kaptam arról, hogy külső munkán veszek részt, majd írásos papírt, hogy mégsem veszek részt, mert nem rendelkezem brit állampolgársággal..
Azt, hogy szóvá tettem nekik, hogy szerintem ez diszkrimináció, nem rúghatnak ki, mert pontosan tudják hogy erről van szó..
Más ok nincs hogy kirúgjanak. Soha nem kések, betegállományba a 8 év alatt jó ha 5 napot voltam, a munkámat mindig elvégzem időben, és jól. Nem lógok, és az évenkénti szakmai értékelésen mindig jó pontot adnak (ami szintén írásban van rögzítve)
Sajnos nem kell ok ahhoz, hogy kirúgjanak. Sehol nem szeretik az olyan munkavállalót, aki túlságosan tisztában van a jogaival, pláne ha ennek hangot is ad.
Félre ne érts, neked adok igazat. Csak tudom, hogy a sok gennyes munkáltató hogyan gondolkodik. Az jó, hogy van bizonyítékod, de ha elmész a bíróságra, akkor jobb ha addigra már van másik állásod, mert a mostaniról két lábbal rúgnak ki. Akár megnyered a pert, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!