Melyik Dél-Olaszország legrendezettebb, legtisztább, legkellemesebb nagyvárosa: Nápoly, Palermo, Bari, Catania vagy Messina?
Palermo vagy Messina.
Nápoly nagy része gettó, Catania szintén. Bariban nem voltam, de sok jót nem hallottam róla. Egyébként az összes felsorolt város az olasz városok legélhetetlenebbje között van.
Talán Bari!
De mind közül Palermo a legdurvább, hihetetlen, ami ott van. Ennek ellenére imádom a dél-olasz városokat!
Nápoly nem való mindenkinek. Én nem éltem meg tragédiának hogy ott nem az az Olaszország várt, amit Jesolo, Bibione, Milano, Firenze, Róma, Bologna esetén megszokhat a turista.
Nápoly egy túlzsúfolt, átláhatatlan városhalmaz. Vannak rettenetesen gázos környékek (Secondigliano, Scampia-lakótelep, itt forgatták a Gomorrát). A Spanyol negyed szűk, sikátoros utcái sem bizalomgerjesztő, de látni kell a várost. Egy teljesen másik világ van ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!