Kezdőoldal » Utazás » Európa » Tényleg veszélyes London?

Tényleg veszélyes London?

Figyelt kérdés
ha igen, melyik negyed? érdemes kiköltözni?

2013. nov. 10. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Haverom aki kint melózott, külvárosban tudott csak szobát kivenni. Havonta kb. egy embert fejeztek le a közeli parkban, és munkába menet 3szor akarták meglopni. Nyilván ott is van jobb környék, mint nálunk, csak tud megfizetni.
2013. nov. 10. 21:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Lefejeztek egy embert havonta? :D
2013. nov. 10. 21:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Vannak veszélyes környékek a városban, mint minden nagyvárosban. Kiköltözni érdemes, amennyiben beszélsz angolul, és van egy életképes szaktudásod. Minimálbérért nem érdemes Londonba jönni, mert akkor csak az első válaszoló által említett rossz hírű környékeken fogsz tudni szobát bérelni, jobb esetben 8-12 másik kelet-európaival, rosszabb esetben mindenféle más nemzettel(pakisztáni, indiai, bangladesi, jamaikai, stb)

Ha esélyed van legalább 1400 fontos nettó fizetésre, akkor érdemes csak kijönni, legalábbis Londonba. Vidéki városokba lehet menni kevesebbért is, de oda is kell legalább 1000-1100 font. A minimálbér órabérben van megadva, és sok ilyen melónál nincs meg a heti 40 órád, azaz örülsz ha 800-900 fontot megkeresel. Londonban egy kicsi garzon lakás bérlése havonta minimum 700 font. Ebből kell kiindulni. Én Londonban dolgozom, de Reading-ben lakom(cca. 60 km-re Londontól, illetve 30 perc vonattal), mert még az évi 4200 fontos vonatbérlet mellett is jobban kijövök szállás ügyileg, mint ha Londonban laknék. Hétvégéimet Londonban töltöm, meg ugye a munkanapok jelentős részét. Most 720 fontot fizetek rezsivel, mindennel együtt egy 1,5 szobás lakásra Readingben, ugyanilyen színvonalú szállás Londonban legalább a duplájába kerülne.

2013. nov. 10. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Vannak nagyon veszélyes és teljesen nyugodt környékek is. A kelet-londoni városrészekben sok helyre fehér ember, de még a rendőr is csak golyóálló mellényben megy, jellemző az is hogy ezeken a részeken leginkább afrikai, arab, kínai bevándorlók élnek, kevés európai.

Centrum, Dél-Nyugat, Észak-Nyugat viszonylag nyugodt, mi több mint 1.5 évig éltünk Golders Green-ben Észak-Nyugaton, ott él Európa legnagyobb zsidó közössége is, ha kimész az utcára teljesen Izraelben érzed magad. Viszont ők nem balhéznak, nem hangoskodnak, a rendőrök is figyelnek a rendre, sok magyar ott kezdi a londoni "karrierjét".

Most Bayswater-ben lakunk, ami Westminster része, Central London, itt is csend és nyugalom van.

Van haverom aki Brixton nem túl nyugodt részén lakott, ő nem 1x kelt arra hogy lövöldöznek.

Ha megválogatod hová mész lakni akkor nincs gond, én jópárszor másztam át pl a lezárt Kensington Gardens-en is (ami majdnem akkora mint a Hyde Park) egyedül, tök sötétben, szerintem Pesten jobban tartottam volna attól hogy valaki kirabol.

2013. nov. 11. 00:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem gondolom veszélyesnek, a város méretéhez képest nincs sok vészes környék. Persze az embernek nyitott szemmel kell járni és ésszel, főleg éjszaka, de szerintem ez természetes. Pesten se mászkál egyedül a Blahán vagy a nyóckerben az ember éjjel.
2013. nov. 11. 23:40
 6/6 A kérdező kommentje:

és melyik szerintetek a legnyugodtabb város Angliában?:) nem nem muszáj Londonba mennem.

csak elég gyér a közbiztonság..

2013. nov. 30. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!