Kezdőoldal » Utazás » Európa » Lehet Londonban £150/hó...

Lehet Londonban £150/hó alatt egy főnek szállás lehetőséget találni?

Figyelt kérdés
Fél vagy egy évre szeretnék kiköltözni Londonba. Lakás bérlés, szoba bérlés is megfelel, nem baj ha többen lakunk egy lakásban.

2013. nov. 2. 23:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Lakást nem fogsz tudni bérelni, mert ahhoz minimum 6 hónap bejelentett munkaviszony kell.

Szobát tudsz bérelni akár havi 90 fontért is.

2013. nov. 3. 00:28
 2/12 anonim ***** válasza:

Bocsánat elírtam Heti 90 font..

Azt hittem heti 150 fontot sokallsz mert ugye lehet annyiért is szobát bérelni. Szóval havi 150 font alatt Londonban nem bérelsz szobát..A legolcsóbb heti 80-90 font . Az havi 320-360 font..

2013. nov. 3. 00:29
 3/12 anonim ***** válasza:
Én heti 70 fontért laktam egy szobában, szobatárssal. Külön szoba drágább. Havi 150 font esélytelen. Viszont ha igényelsz housing benefitet, akkor sokat spórolhatsz a lakbéren.
2013. nov. 3. 08:24
 4/12 anonim ***** válasza:

Azért a housing benefitet nem adják oda mindenkinek. Ahhoz is dolgoznia kell, és ha kevés fizetése van, van ledolgozott ideje, esetleg adnak..

Azért mert valaki egy nap kimegy Londonba nem fognak senkinek egyből segélyeket adni. Előbb neki kell letenni valamit az asztalra.

Tudom mert jómagam is igényeltem 1 év bejelentett munka után amikor a 8 órási munkámat 4 órára csökkentették. Egy darabig megadtak heti 50 fontot, majd amikor újra kellett igényelni (évente kell) akkor már nem adták meg, indokolva, hogy a párom fizetésével túl léptük a minimálösszeget.. Ugyanúgy zajlik mint otthon a segélyek.. Szóval a kérdező ne számoljon segélyekre mert kevés az esély arra hogy kap.

Havi 150 fontért meg szobát nem hogy Londonban de vidéken sem bérel.

2013. nov. 3. 10:53
 5/12 A kérdező kommentje:
Gondolom a szoba bérlés a legolcsóbb variáció. Nem lehet esetleg olcsóbb egy egyszobás lakás bérlése, ha van 6 hónap bejelentett munkaviszonyom?!
2013. nov. 3. 12:02
 6/12 anonim ***** válasza:
Én heti 37,5 órában dolgoztam minimálbérért, de kaptam housing benefitet. Igaz, nem nagy összeget, de sokat számított, a heti kajapénzemet nagyjából fedezte.
2013. nov. 3. 12:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy nem olcsóbb-e egy 1 szobás lakás mint egy szoba bérlése? Szerinted? Már hogy lenne olcsóbb a lakás?
2013. nov. 3. 12:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Nézd. tegyük fel hogy minden adott hogy 1 szobás lakást bérelj.

Akkor lehet számolni.

Tegyük fel, találsz Londonban szobát heti 80 fontért..

Ez azt jelenti hogy hetente 80 fontot fizetned kell. Havi 320 font. Ennyi, és nem több. Esetleg ha van internet vagy telefon ami a te neveden van akkor azt is fizetned kell.

Most vegyünk egy szobás lakást. Tegyük fel, hogy szerencsés vagy és havi 320 fontért találsz Londonban 1 szobás lakást (kétlem hogy találnál, de most csak elméletben beszélek-- 320 fontnál többet kell fizetni 1 szobás lakás bérlés esetén)

De maradjunk a havi 320 fontban. De mivel lakást bérelsz, és nem szobát így külön fizetned kell council taxot (ami általában 100 font körül van. Fizetned kell villany, gáz, víz számlát..Kinek mennyi, de simán számolhatsz az összesre 150-200 fontot. Ha van internet, telefon, tévé akkor azokért is fizetned kell.

Ha csak havi 320 fontos lakást mondunk akkor ez a többi összeggel felugrik mindjárt 620-650 fontra.

Vagyis 1 szobás lakás bérlése ha mindent kifizetsz 650 font lesz..

Nos melyik lenne olcsóbb szerinted??????

2013. nov. 3. 13:25
 9/12 A kérdező kommentje:

Jól van, értem és köszönöm a kommenteket.

Még egy kérdésem lenne, hogy Anglia többi részén is ilyen drágán lehet szobát bérelni mint Londonban, vagy vannak olcsóbb helyek?

2013. nov. 3. 13:42
 10/12 anonim ***** válasza:

ma 13:25 vagyok

Vidéken, kisebb angliai városokban olcsóbb a szállás. London a legdrágább.

Én 3 szobás lakást bérelek, minden összeget beleszámolva 750 fontot fizetek. (Londonban ugyan ekkora házért 1500 fontot fizet az ember)

Egy angol barátunk ad ki szobákat ő heti 55 fontért adja ki.. Szóval vidéken már tudsz szobát bérelni 60 fonttól..

2013. nov. 3. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!