Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mire elég ez egy angol vidéki...

Mire elég ez egy angol vidéki városban?

Figyelt kérdés
Tavasszal megyek egy vidéki angol városba dolgozni. Árufeltöltő vagy raktáros leszek. Minimálbért fogok keresni. Hogy tudnám ezt úgy beosztani, hogy félretenni is tudjak?
2013. nov. 5. 19:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
hát..ha lehet, legyen gyalogtávra a munkahely, meg minden, ahova járni fogsz. ruhát vegyél charity shopban. ne nagyon járj el bulizgatni éjszakánként. a legtöbbet a lakás és a rezsi viszi el, ezt csökkentheted azzal, hogy sokan laktok egy házban. de én inkább fizetek, ezt soha többet.
2013. nov. 5. 19:55
 2/13 anonim ***** válasza:

Vidéken csak a szállás olcsóbb kicsivel mint Londonban.

Sokat spórolsz ha többed magaddal laksz egy házban, vagyis egy kis szobát bérelsz. (én vidéki városban élek, de lakást bérelek, nincs az a pénz, hogy idegenekkel éljek együtt)

Sokat tudsz spórolni a kaján is. Ruhát lehet olcsón venni a prímarkban vagy a sportworld üzletekben, vagy matalanban vagy outlet helyeken. Ha nem dohányzol, nem jársz el mindig szórakozni és gyalog mész a melóhelyedre, akkor félretudsz tenni minimálbérből is.

Én egy kicsivel többet keresek mint minimálbér, de nem vagyok egyedül.. Így keveset de tudunk félretenni..(mondjuk mi Magyarországra is utalunk minden hónapban pénzt)

2013. nov. 5. 20:11
 3/13 anonim ***** válasza:

"Sokat tudsz spórolni a kaján is. "

Véleményem szerint a kaján spórolni a lehető legnagyobb marhaság. Inkább a lakhatás költségeire kellene figyelned. Kaján nem érdemes spórolni, egyrészt mert nem annyira drága, másrészt meg a minőségi táplálkozás az egészséges életmód alapja. A sok olcsó vacaktól csak beteg lesz az ember, annyit meg nem ér az egész. Én 200-220 fontból kijövök bevásárlás ügyileg egy hónapban, de ebben minden benne van. Lakhatáson és közlekedésen érdemes spórolni, ha kisvárosba mész, akkor járhatsz gyalog vagy biciklivel a munkahelyre, így nem kell bérletre költened. Lakhatásnál pedig lehet lakni szobában, nem kell önálló lakás, felesleges, főleg ha egyedül van az ember. Nem a tömegszállásokból kell kiindulni, nagyon sok szép, maximum 2-3 emberrel megosztott lakást is lehet bérelni, ahol sok esetben csak a konyha közös. Közel 1 évig laktam egy olyan szobában, amelyben saját WC/fürdő volt, és egy kis konyhasarok is, így osztozkodnom nem kellett semmin, a nagy hűtőn kívül.

2013. nov. 5. 20:25
 4/13 anonim ***** válasza:

ma 20:25

Én bár nem élek egyedül (családdal) lakást bérelek. Laktam egyedül szobában úgy hogy a házban rajtam kívül még 3-an éltek. Nagyon rossz volt..Kerülgetni a másikat, és az ember mindig kifog egy "rossz " lakót, aki után nem győzött a másik takarítani. Kinek milyen élménye van a közös lakhatással.. Nekem rossz, így inkább nem (pedig kiadhatnám az egyik szobánkat, mert az üresen áll.

Kaján is lehet spórolni úgyis hogy nem az 50 pennys ehetetlen szendvics kenyeret veszi az ember. Mi havonta 250 fontot költünk kajára (három felnőtt eszik) minden nap főzöm. Mivel konditerembe járunk mindhárman , így mi nagyon is figyelünk az egészséges étkezésekre. Ha te egyedül havonta 200 fontot költesz kajára, akkor már sokat költesz.. A spórolást legjobban úgy oldható meg (és egészséges ételeket veszel) hogy nem készételeket, nem mekis kajákat, és nem étteremben eszik az ember.. Így értettem a "sokat lehet kaján spórolni" mondatomat..

2013. nov. 5. 20:56
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És így mennyit tudnék havonta félretenni?
2013. nov. 5. 21:04
 6/13 anonim ***** válasza:

"Ha te egyedül havonta 200 fontot költesz kajára, akkor már sokat költesz."

Nem érzem hogy sokat költenék, nálam a minőség az első, nem vagyok hajlandó saját márkás termékeket vásárolni, és elsősorban organic és fairtrade élelmiszereket vásárolok.

2013. nov. 5. 21:08
 7/13 anonim ***** válasza:

"És így mennyit tudnék havonta félretenni?"

Ha nem szórakozol, gyalog vagy biciklivel jársz mindenhova, olcsó vásárlási lehetőségeket keresed, és osztott lakásban laksz, akkor 200-250 fontot biztos meg tudsz takarítani. De hosszútávon nem megoldás ez, hogy mindent megvonsz magadtól. Nekem volt egyszer egy lakótársam, még egy 29 pennys csokit, meg 39 pennys üdítőt is megvont magától a spórolás miatt. Nem is bírta sokáig.

2013. nov. 5. 21:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát én pont azért akarok spórolni, hogy legyen pénzem, amiből tudnék magamnak full hd tv-t, konzolt, szgépet, mobilt venni.
2013. nov. 5. 21:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha ezek a céljaid, akkor nem jó helyre jössz! Miért nem Ausztriába mész téli szezonra? Kaja, szállás fizetve, nincs vele gondod, 1000-1100 €, azaz a teljes fizetésed megmarad. Ugyanúgy sza* meló, de legalább majd az egész fizetésed megmarad, ellenben Angliával. 150-200 fontokat raksz félre, akkor évekig gyűjthetsz a műszaki cuccokra. Én dolgoztam Ausztriában, abból lett Ipad-em, Iphone-om, gamer Pc-m, és mindezt 4,5 havi munkával. Angliában ugyanezekre éveket kellett volna spórolnom.
2013. nov. 5. 21:38
 10/13 anonim ***** válasza:
20.25ös,nekem sem kell 2-3 idegen se. osztozol a konyhán, fürdőn, nappalin, kerülgeted őket, zavarjátok egymást. kell a halálnak.
2013. nov. 5. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!