Németországban mi a véleménye az utca emberének Hitlerről és a II. világháborúról?
Èn németországban élek már 6 éve és német a férjem is.
Ahogy az elsö írja, a nagytöbbség szégyenként éli meg ezt, a viccek is elég tilosak, fiatalok körében persze megy, de akkor azért mindenki felsziszeg közben.
Ennek egyébként nagy oka van. A háború után ugye bevonultak a szövetségesek, és a keleti részt az oroszok kapták, de a nagyobb nyugati részt Amerika, franciaország nagyrészt és ök egy úgynevezett átképzést csináltak itt. A tanároknak kötelezö Volt a másnépek elfogadásáról erösen nevelni. Vagy is a háború utánni iskolás generációk évtizedekig kaptak erösen abból, hogy milyen jó a multikulti...
Persze vannak neonácik és most a hírekben is sokat beszélnek róluk, mert találtak egy nagyobb csapatot akik megöltek néhány külföldit... De azért az átlag német nagyon elfogadó. nem kérdezik honnan jöttél, csak ha érdekesnek találnak pozitívan. Nem mindenki szeret mindenkit de azért nagyrészt igen.
Èltem már amerikában és angliában is, de azt hiszem itt a legnagyobb az elfogadás.
Nem tudom miért jutott eszedbe a kérdés, de azt feltételezem, vagy provokálsz, vagy lusta vagy utána nézni.
Nos, sokféle megközelítés van, mert a németeknél is vannak idióták és okosak, ahogyan szakállasok és borotválkozók is. Szóval ahogyan magyarországon többnyire a férfiak leborotválják a bajuszt, úgy németországban többnyire elítélik azt a mit hitler tett. Ha kíváncsi vagy rá, a humanizmusban keresd a választ. Amihez hitler hülye volt.
De gondolom ki kellene menned oda, és megkérdezni pár embert. Nem tudom, beszélsz nyelveket?????
Ez egy utazási témakör, ahova benyitottál, szívesen segítünk, hogy megkérdezd. Lehet ha kimennél, első kézből gyűjthetnél anyagot a kérdésedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!