Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliába, jó angol nyelvtudáss...

Angliába, jó angol nyelvtudással,1000-2000 font között. Bővebben lent?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 2-3 év múlva, suli után költöznék angliába. Már most terveznék sok dolgot. Angolom jó. Szoktam beszélgetni amcsikkal, általában mindig kérem hogy lassabban beszéljenek, de legalább megértem. a pénzt már leírtam. Egyedül megyek ki. Ha sikerül a suli akkor lesz egy fuvarozási szakmám és egy érettségim, ha nem akkor csak egy járműfényezésim. Tapasztalatokat, tanácsokat tudnátok adni? Sok dologgal tisztában vagyok. Előre is köszi

2013. okt. 15. 00:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
milyen papírok?
2013. okt. 15. 01:56
 12/20 A kérdező kommentje:
Gondolom amik kintre kellenek, meg amik a munka után. Meg nem is konkrétan a papírok, hanem a kaján, lakáson kívüli költségek
2013. okt. 15. 02:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Azt írod hogy "sok mindennel tisztában vagy".

Ezek szerint mégsem. Az egész EU-ban vállalhatsz munkát mindenféle papírok nélkül évek óta, azaz elég egy személyi. Ez az EU egyik lényege (szabad munkaerő áramlás).

Amit majd intézned kell az az NI szám, az itteni adózáshoz, de az ingyenes és anélkül is munkába állhatsz.

2013. okt. 15. 02:06
 14/20 anonim ***** válasza:
Kaján, lakáson kívül még lesz utazási költség ha nem laksz egy sétányira a munkahelyedtől. Mint szinte minden, az utazás is Európa egyik legdrágábbja. Egy heti 3 zónás bérlet 32Ł, ami ugye havonta ~130Ł, azaz 45 500 ft. A bécsi ennek a negyede.
2013. okt. 15. 02:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Ó köszi, kell majd még galamit intézni?(körzeti orvoson és bkártyán kívűl?
2013. okt. 15. 02:10
 16/20 A kérdező kommentje:
Ausztriába is ugyanezek kellenek? Fél év alatt menne a német, mert maradt valamennyi. Csak nem tudom meddig bírnám angollal
2013. okt. 15. 02:14
 17/20 anonim ***** válasza:

Egy kis luknyi garzon belső zónákban havi 850-1000Ł, távolabb kicsit olcsóbb, de ha bent dolgozol (ami sanszos) akkor a különbséget el is utazod.

Azaz ha kevés a bevételed akkor mint a legtöbb Kelet-Európai, Afrikai, meg Ázsiai kénytelen leszel egy (szintén drága) tömegszálláson tengődni 8-10-ed magaddal.

Ezért mondom hogy normális bevétel mellett nem éppen vidámpark itt az élet.

2013. okt. 15. 02:16
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen, Ausztriában is kell papírokat intézni, de szintén ingyenes.
2013. okt. 15. 02:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Egyébként vannak még buktatók, sok bank nem fogadja el a személyit csak az útlevelet, nem adnak ki még szobát sem ha nincs munkahelyed, nem adnak munkát ha nincs szobád, az olcsó szobához nem mindig adnak szerződést, a végén viszont nem nagyon akarják visszaadni a kauciót, stb stb..
2013. okt. 15. 02:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Akkor leírom az én tapasztalataimat:

Fél éve költöztem ki közel 0 nyelvtudással. £1000-ot hoztam ki. Azon a szálláson megismertem a mostani párom, akivel azóta is együtt vagyok. Kezdetben sokaz segített pl. kaját ő vett nekem, mert lassan ment a munkakeresés. Az egyik buktató az NI szám intézése volt, amire 3 hetet kellett várnom. Addig hiába kerestem munkát, mindenhonnan elküldtek. Bankot intézni is párom segített. Lényeg, hogy a központban nagyon sok papírt kérnek, de ha kimész egy rosszabb környékre, ott valamivel elnézőbbek. Párom abban segített, hogy adott kamu papírt, hogy interjúm lesz annál a cégnél ahol ő dolgozik. Mármint a papír igazi volt, mert a főnöke adta neki, de csak mert segíteni akart, egyébként nem dolgozhattam nála. Tehát ennek a papírnak a megléte kellett, hogy nekem számlát nyissanak. Ekkor azon kaptam magam, hogy eltelt egy hónap és még nincs munkám, a pénzem nagy része meg elfogyott. Ami gáz, hogy főzni nem nagyon tudok, így konyhai kisegítőnek nem vettek fel. Szimpla mosogatói munkával meg én eddig nem találkoztam. Tehát ha konyhára készülsz, akkor ott nem elég, ha mosogatsz.

Én jelenleg újságot osztogatok napi 6 órában. Jelenleg ezzel heti £189-et keresek. Szeretem ezt csinálni, az a szerencsém, hogy mosolygós típus vagyok, így többségében visszamosolyognak rám még reggel 6-kor is. Előtte Mekiben is találtam munkát, de azt nagyon utáltam, így lehet kevesebbet keresek (bár most emelték a minimálbért) de nyugi van körülöttem.

Jelenleg szobát bérlünk az 1-es zónában, tehát a központban, így minden itt van 5 percnyire. Árról annyit, hogy jelenleg £140 egy hetre kettőnknek. Ha egyedül venném ki, akkor £120 lenne. 8-an lakunk az épületben, de 2 fürdőszoba van, így csak 2 másik emberrel kell osztozkodnunk. A konyha közös, de még ott sem volt probléma. Mindig a lakóktól függ.

Útlevelet eddig tőlem még sehol sem kértek. Egyszer rákérdeztek, hogy Magyarország EU-s állam-e. Mondtam hogy igen, így ott is elég volt a személyi. Bankba sem kellett. Egyébként bankoknál én nem nagyon tudom, mi a különbség, én a Barclays-nál vagyok, nekem tökéletesen megfelel.

2013. okt. 20. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!