Keresztül engednek majd Németországon? Sürgős!
Angliában élő magyar vagyok, jelenleg Belgiumban tartózkodok, a szabadságomat töltöm, és vasárnap megyek tovább, Magyarországra. Eddig sosem hagytam otthon a útlevelemet, most először fordul elő velem ilyen. Az angol-francia határon átengedtek a személyim felmutatásával, de majd ha vasárnap este, a németek ellenőriznek, akkor ők is el fogják fogadni? Párszor már mentem busszal Németországban, és egy csomósor volt, h akinek nem volt útlevele, azt leszállították a buszról, és nem engedték be a országba.
Röviden: Németországba utazhatok útlevél nélkül, csak személyivel (ugye EU-s állampolgár vagyok), vagy beszoptam?
Igen, kivéve ha:
1. Lejárt a személyid.
2. Olyan ország személyiével akarsz utazni aminek nem vagy az állampolgára. Pl. én Finnországban élek van finn személyim, de nem vagyok állampolgár, ezért nem utazhatok vele külföldre csak országon belül használhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!