Kezdőoldal » Utazás » Európa » Jövőre (fog) orvosi egyetemre...

Jövőre (fog) orvosi egyetemre szeretnék menni német, esetleg magyar nyelvterületre. Melyik várost/egyetemet ajánlanátok vagy nem ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Leginkább Ausztriához esetleg Magyarországhoz húz a szívem. Esetleg a felvételi módjáról ha tudnátok írni, megköszönném!
2013. szept. 26. 18:22
 1/2 anonim válasza:

Magyarországon mindegyik orvosi egyetem nagyon színvonalas é s jó. Legtöbben a Semmelweis egyetemre pályáznak. A felvételi úgy működik, hogy két emelt szintű érettségit kell tenni, biológiából és fizikából vagy kémiából. Pontszám alapján vesznek fel, semmilyen helyi felvételi nincs. A pontszámítás a következőképpen alakul:

100 pont a tanulmányi átlag (5 tárgyat néznek és az utolsó két év végét-magyar,matek,idegennyelv,töri és valamilyen természettudományos tárgy)

100 pont az érettségi átlag (magyar,töri,angol,matek és az egyik választott tárgy ami jobb lehet tehát biosz, kémia v fizika)

200 pont a két kötelező emelt érettségi százalékos összege (biosz és kémia vagy fizika) pl ha van két 80%is érettségid az 160 pont

100 pont többletpontok. Emelt érettségire 45%tól jár plussz 50 pont, nyelvvizsga, szociálisalapú stb...de itt neked nem számítana mert a két emeltből meglenne a többletpont és az hibába van két emelted meg nyelvvizsgád több pontot mint 100 akkor se kaphatsz.

Tehát ez összesen 500 pont...idén semmelweisre 422 pont kellett vidéki egyetemekre ilyen 395-405 kb..

Ausztriáról sajnos nem tudok semmit.

Amúgy nem könnyűek az emeltek én kitűnő voltam mindig is egész bizim az 9-12ig, az összes érettségim 5ös kivéve a kémia az négyes és nem vettek fel...mert a százalék számít..ez van jövőre majd sikerül. Sok sikert neked :)

2013. szept. 27. 23:14
 2/2 A kérdező kommentje:

Bár a magyar rendszerrel inkább tisztába voltam, de azért nagyon köszönöm a választ!! :) ment a zöld :)

Esetleg valaki, aki az osztrák egyetemekról tud valamit, szintén írhat :)

2013. szept. 29. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!