Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik magyar orvosi egyetemen...

Melyik magyar orvosi egyetemen vannak a legjobb oktatók?

Figyelt kérdés

Mármint úgy értem,a diákok szempontjából.

Köszi!!

(Orvosi döntés előtt állok,hogy melyik egyetemet válasszam.)

2013. jún. 1. 09:32
 1/9 A kérdező kommentje:

Igen,bocsánat kihagytam,hogy Pest nem játszik,oda nem szeretnék menni.

Helyileg Pécs van a legközelebb,de Debrecen és Szeged is szóba jöhet!

2013. jún. 1. 09:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemen vannak a legjobb oktatók? Diákok szempontjából? Ez hülye kérdés... Készítenek minden évben rangsort az oktatók kiválósága alapján, de azt nem a diákok szempontjából, hanem a kutatások, publikálások, eredmények függvényében.
2013. jún. 1. 09:54
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Szia! Nehéz lesz olyat találni, akinek van összehasonlítási alapja, mert a legtöbb ember csak az egyikre járt. Én Pécsre járok, vannak nagyon jó oktatók, meg vannak kevésbé jók is, szerintem máshol is ez a helyzet. De ha közel laksz, érdemes ide jönni :) Tudom, nem tudtam sokat segíteni :(

Amúgy a friss felsőoktatási rangsor alapján (amire amúgy szintén nem érdemes sokat adni), mind a 4 orvosi kar bent van az országos top 15-ben (az összes egyetem összes karát beleértve SZTE: 5, PTE: 10, DE: 12, SOTE: 15). Ez előző évben is így volt, akkor épp a pécsi volt előrébb, és a szegedi kicsit hátrébb. De nincs jelentősége.

2013. jún. 1. 09:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Pécsről sok jót hallottam,de szívem szerint Szegedre mennék,csak ne az ország másik felé lenne,mint ahol lakok :((

SOTE-val magával semmi bajom,nekem a város mint Budapest nem szimpatikus,de ez egy hosszú történet...

2013. jún. 1. 10:04
 5/9 anonim ***** válasza:
24%

AZ egyetemi rangsor elég torz, mert nem a szakokat veszi, hanem az egész egyetemet, így ez kb olyan mint hogy melyik a jobb, SOTE vagy BME.

Amúgy az elég sokat elmond, hogy az ország legjobb kórházai (Kútvölgyi, Városmajori szívkórház) mind a SOTE klinikái.

2013. jún. 1. 10:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: van karok közti rangsor is. Amúgy 2 hsz-szel feljebb annak a számai szerepelnek, de írtam én is, hogy nem túl mérvadó. Meg jó, hogy a fenti klinikák jók, mert tele vannak pénzzel, de azért merész lenne állítani, hogy "a legjobbak", mert nincs olyan, hogy legjobb. A másik 3 egyetem klinikái is vannak olyan jók, a gond inkább a kis kórházakkal van, ott is csak azért, mert nincs pénzük.
2013. jún. 1. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki erre objektív választ tudna adni. Ugyanis erősen kétlem, hogy sok olyan ember van, aki végigjárta az összes orvosit:D

Mindenhol vannak jó oktatók, vannak kevésbé jók, és sajnos vannak csapnivalóak is.

Ráadásul nem mindenkinek ugyanaz jön be. Volt olyan oktató, akit én egyszerűen rühelltem, de egyik ismerősöm meg oda-vissza volt érte.

Plusz csoportokra vagyunk bontva, szóval az előadást mindenkinek ugyanaz tartja, de a gyakorlatokat nem.

Pl. szerintem nálunk a kémia előadások szörnyűek voltak (bár én alapból nem szeretem a kémiát:D), de a sejtbiosz jó volt. De hozzáteszem, hogy ismerősöm szerette a kémia előadásokat, és herótot kapott a biosztanártól:D

A kórélettan tanárt nem bírtam (bár utólag rájövök, hogy iszonyat sok dolgot megtanított, aminek most nagy hasznát veszem), a patológia előadót viszont nagyon.

A klinikai tárgyakat szinte mindig más tartja, mindig az, akinek éppen az a szakterülete. Ott is van, aki tök jó órát tart, vmelyiken meg kb. felakasztanám magam:D

A gyaktanárok közül is volt már mindenféle. A kór gyakvez nagyon jól magyarázott, a patosz gyakvez nevét meg aranyba önteném, annyira jó volt:D

De a kémia tanár...OMG:D

Szóval vegyes. Olyan nincs, hogy egy egyetemen minden tanár jó, ezt hidd el nekem:)

Na meg az, hogy vki milyen szakember, hány cikket írt, tagja-e az MTA-nak stb, nem feltétlen van kapcsolatban azzal, hogy milyen előadó:)

2013. jún. 1. 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Jah, az kimaradt, hogy SZTE-s vagyok:)

Szerintem ha ide húz a szíved, akkor gyere ide:)

(Utolsó voltam)

2013. jún. 1. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Szeged jó, Pécs is jó. Azt válaszd amelyik város szimpatikusabb. Én Pécsre járok. Nagy különbség az ország egyetemei között nincs. Kivéve talán annyi, hogy Pesten az egoista, öntelt, f@szkalapok arány kb. ötször nagyobb, mint vidéken. Legalábbis amikor találkozom velük mindig úgy viselkednek, mintha ők fedezték volna fel a penicillint.
2013. jún. 1. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!