Kezdőoldal » Utazás » Európa » Igaz, hogy Bécs olyan, mint...

Igaz, hogy Bécs olyan, mint Budapest, csak sokkal tisztább, rendezettebb, gyönyörűbb? (Nem a táj, hanem a város. )

Figyelt kérdés
2013. szept. 22. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Igaz!

Bár Budapestnek meg az az előnye, hogy a Duna nem a város szélén folyik, hanem gyakorlatilag a Belvárosban.

2013. szept. 22. 12:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Tök ugyan olyan koszos is, hidd el. Persze ha csak a turistáknak kisuvickolt részt nézed meg, akkor az tényleg tiszta, de ilyen részek ugyan úgy vannak Bp-en is. Nem jártam még olyan nagyvárosban, ami látványosan tiszta lett volna.
2013. szept. 22. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Na kezdjük ott hogy Budapesten egy főre kb 180 m2 zöldterület jut, míg Bécsben bőven 2000 m2 felett van ez a szám.

Bécs sokkal "világvárosibb", elég ránézni a Bécsi reptér útvonal hálózatára.

Bécsben a tömegközlekedés nem említhető egy lapon a pesti tömegközlekedéssel, meg úgy semmi sem.

Nincsenek irreális építési szabályok, és ott ügyelnek az emberek a kis környeztük tisztaságára. Kutyasz@rt felszedik. Szemetet pedig szelektálják, iskolákban lakóparkokban egyaránt.

2013. szept. 23. 14:31
 4/6 nikaa11 válasza:
Össze sem lehet hasonlítani ezt a büdös koszos mocskos várost mint Budapest, Béccsel. Ott minden nagyon tiszta szép rendezett,az emberek is máshogy gondolkoznak. Figyelnek,ügyelnek a tisztaságra.
2013. szept. 29. 10:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor mi nem egy Bécsben voltunk :)
2013. szept. 29. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:
61%
Én Szerbiában élek, így lehet másként nézek Budapestre mint azok akik ott laknak, de az én véleményem az, hogy Budapest szebb mint Bécs. Amikor életemben első néhány alkalommal voltam Budapesten, teljesen lenyűgözött. Persze, ott vannak a hajléktalanok, a kosz, de ugyanakkor érződik a pompa, a nagyvilági életmód. Budapesten a Duna parton állni lenyűgöző, különösen este. A vár, a hidak, a parlament, a citadella, stb - ez mind egy gyönyörű panorámát ad, ami számomra hatalmas élményt jelent. Ezen kívül még számos látnivaló van, mint a Hősök tere, Opera, stb.. Bécs tisztább, az emberek nyugodtabbak, látszik, hogy ez már nyugat, de érződik az is, hogy kisebb város mint Budapest. Az épületek nagyon hasonlítanak a Budapestiekhez. A látnivalók lehet hogy önmagukban monumentálisabbak, de nincs meg az a panoráma, és nem is illenek úgy egymáshoz mivel különböző korokban épültek (lásd pl. az osztrák parlamentet és a városházát amik egymás mellett állnak - hol van az a látvány a magyar parlament látványához képest..) Bécsből úgy jöttem haza, hogy szép volt, jó volt, de ettől szebbet láttam már Budapesten. Bécsnek más hangulata van, rengeteg volt a turista, mégis nyugalmat árasztott a város, és ez tetszett. Turista szempontból Budapest érdekesebb, viszont ha választanom kellene, hol élnék szívesebben, akkor Bécset választanám, mivel zöldebb, kevésbé van nagyváros hangulata.
2013. szept. 30. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!