Ha Budapest ilyen egyedülálló város, miért csak ilyen kevés turista jön a városba?
Budapest a világ 37. leglátogatottabb városa, évente kb. 2,7 millió turista keresi fel.
Miért csak ilyen kevesen, ha a világ egyik legszebb városának tartják? (És valóban, az is.)
"Budapesten több világörökségi helyszín is található, többek között a Duna-part látképe, a Budai várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút, ami a második a legrégebbi a világon. Turisztikailag jelentősek még a gyógyfürdői, mivel Budapest az egyetlen gyógyfürdőkkel rendelkező főváros a világon, továbbá a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája, a Dohány utcai zsinagóga, valamint a magyar Országház, ami a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete. Az amerikai Forbes magazin szerint Budapest a 7. helyen áll mint a „legidillibb európai város”. Az UCityGuides a világ 9. legszebb városának sorolja. A város egyike Európa 10 legkedveltebb városának a bevásárlóturizmus szempontjából az Economist magazin kutatásai szerint, ugyanis a városban található Közép- és Kelet-Európa legtöbb bevásárlóközpontja."
Az angol nyelvű Wikitravel is így ír Budapestről:
"Budapest is the capital city of Hungary. With a unique, youthful atmosphere, world-class classical music scene as well as a pulsating nightlife increasingly appreciated among European youth, and last but not least, an exceptional offer of natural thermal baths, Budapest is one of Europe's most delightful and enjoyable cities. Due to the exceedingly scenic setting, and its architecture it is nicknamed "Paris of the East". In 1987 Budapest was added to the UNESCO World Heritage List for the cultural and architectural significance of the Banks of the Danube, the Buda Castle Quarter and Andrássy Avenue."
Sem Bécsről, sem Prágáról nem ír ilyen jókat, mégis Bécsbe évente kb. 5 millió, míg Prágába kb 4,1 millió turista megy, pedig szerintem mindkét város sokkal unalmasabb, mint Budapest.
Persze elfogult vagyok, mert világ életemben Budapesthez kötődtem, de szerintem akkor is jobb hely a magyar főváros, mint a cseh és osztrák társa. Miért megy mégis az említett két városba sokkal, de sokkal több turista? Hogyan lehetne ezen változtatni, hogy Budapest valóban "Kelet Párizsává" váljon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!