Londoni magyarok! Ti hogyan jutottatok munkához odakint?
Érettségi után utaznék Londonba munkavállalás céljából. Mivel rokonomék átköltöztek Párizsba, így már nincs semmi ismeretségem.
Ti, akik kint dolgoztok/dolgoztatok, hogyan oldottátok meg? Kit hívtatok fel, a szállást hogyan rendeztétek? A legrészletesebben valaki leírná??
Köszönöm!
Köszönöm, írtam!
Mások tapasztalatait is várom!
ma 19:59 vagyok
Megkaptam az üzenetedet.
Válaszolok rá.
Mennyi pénzzel vágott neki a párod?
Mivel a párom 7 évvel ezelőtt jött ki, ő csak 700 fonttal vágott neki. Akkor még nem volt gazdasági válság, és viszonylag jobb volt a helyzet. Akkor még nem volt nagy munkanélküliség.
Ma ha valaki megkérdezi mennyi pénzzel induljon elé, én 1500-2000 fontot mondanék. Nem baj ha marad, de baj ha elfogy idő előtt.. Ha nincs szakmád, nincs gyakorlatod valamiben (az érettségid semmit nem ér) akkor lehet sokáig fogsz munka után kutatni.
Hol találhatóak az ingatlanügynökségek
sok van.. Már nem emlékszem a pontos címükre de a városközpontban is található jó pár.. szinte egymás szájában vannak. De ha beírod a google-ba akkor kiad párat
Ez az N.I. number card micsoda, és hol intézhető?
A card az az itteni helyi TB-nek felel meg. Enélkül nem tudsz munkát szerezni, és dolgozni. Jobcentrebe kell elintézni. Ma úgy zajlik hogy felhívod őket, kapsz egy időpontot, bemész az interjúra, és 1 hónap múlva a postás hozza a kártyádat.
jobcenter hol található?
A lakóhelyhez legközelebb található jobcentre-be kell menned. Több is van
Be írod a google-ba és kiadja...
Én szerencsés vagyok, mert kész lakásba költöztem, volt segítségem, és munkát is egy angol barát segítségével szereztem meg (én nagyon keveset beszélten angolul) de be kell vallanom ilyen eset mint az enyém 1 a százezerrel..
Utolsó:
Ismerősömék most fognak kimenni 13.-án véglegesen, így remélem, lesz ismeretség, mire mennék.
Lehet, hogy egyéb városokban lenne olcsóbb szállás, viszont ha munka csak Londonban lenne, akkor oda utazni is kell valahogy, és még a londoni munkahelyig is, aztán ha azt nézzük, az odaút árát a Londoni szállásba is bele lehet fektetni. Ugyanott lennék vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!