Capri sziget autóval? Lehetséges?
Jövő héten megyünk az Amalfi partra, és 1 napot tervezünk Capri szigetére látogatni. A kérdésem az lenne, hogy autóval felengednek a szigetre tartó hajókra vagy csak gyalogosan lehet és majd ott igénybe venni a tömegközlekedést?
A másik dolog, olvastam, hogy a Kék Barlangba be is lehet úszni, nem fontos csónakázni. Ez is fizetős vagy csak a csónak?
Ha valakinek van tapasztalata ezekről, megkérem ossza meg :) Köszönöm
Capri szigetére csak az ott állandó lakosokhoz tartozó járművet kehet a kompra felvinni. Turisták csak gyalog (esetleg kerékpár).
Kék barlang csak csónakkal látogatható (persze az se saját).
Fürdőzés kifejezetten tilos a barlangban.
Honnan terveztek átmenni? Mi Sorrentoból mentünk többször, onnan rendszeresen járnak a hajók meg a kompok is át Caprira. Csak autó nélkül tudsz átmenni, arra készülj fel, hogy pl. Sorrentoban parkolni egész nap nem olcsó mulatság.
Elméletileg be tudsz úszni a kék barlangba, de csak késő délután, mikor már lement a turistasereg, és még süt a nap, akkor érdemes. A csónakos megoldás vicces: motorcsónakkal elmész a barlangig, aztán átülsz kis evezős csónakba a tengeren. De szép, érdemes egyszer megnézni.
Minoriban fogunk megszállni, ahogy néztem Amalfiból, Sorrentóból indulnak kompok. Én is ezt a délutáni beúszkálást olvastam az index fórumon (talán), ezért érdekelt, hogy ez hogyan is működik. De így valószínű marad a csónakos verzió.
Köszönöm válaszaitokat! :)
Ez a fórum a Kék barlang úszkálásról szól.
Bár hivatalosan tilos beúszni, mégis páran megteszik.
Hát igen... van mit megnézni ott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!