Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szerintetek hova könnyebb...

Bratilla kérdése:

Szerintetek hova könnyebb beilleszkedni, Skóciába avgy Írországba?

Figyelt kérdés
Pszichológus szeretnék lenni, bár nem tudom, hogy erre egyáltalán lenne-e lehetőség valamelyik országban.
2013. aug. 3. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha beszéled a nyelvet, dolgozol, nem a segélyért és a jogaidért kuncsorogsz állandóan, akkor elfogadnak. Sokszor beszélgettünk erről az angol kollégáimmal. A többségnek itt is a segélyre pályázó, képzetlen semmirekellőkkel van baja, akiknek még egy orvoshoz is tolmácsot kell biztosítani adófizetői pénzen.
2013. aug. 3. 15:27
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ! :)

Én szeretném minél jobban megtanulni a nyelvet, és persze dolgozni is tervezek. :D Nálam a pszichológia, a grafológia vagy valami lovas munka (pl. lovastúra vezető) jöhetne szóba. Szerintetek ezekkel lehet kint munkát találni? És melyik országot célozzam inkább?

2013. aug. 3. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:
nem tudom melyik lenne neked ideális, írország most elég nagy kakiban van, egyik legrosszabb választás. a munkák amiket akarsz csinálni, pedig egyik sem egy hiányszakma, esetleg a pszichológia még érhet valamit, de biztosan nem ismerik el egy az egyben.
2013. aug. 3. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Ez még elég sokára lesz, mire eljutok addig, hogy valóban ki tudok menni. Még csak felmérem a helyzetet. Leginkább Skócia tetszik, nagyon vonz engem az az ország, úgy mindenestül. Írországról kevesebbet tudok, de azért el tudnám ott képzelni magam. :) Még Wales is érdekel, de arról azt hallottam, hogy nem igazán kapok ott munkát. Bár egy próbát majd talán megér.

Hát, azért jó lenne, ha valamelyik munkakörben mégis kapnék állást. Ott egyáltalán vannak hiányszakmák? Amiket egy lány is tud végezni, szóval lehetőleg nem favágás, meg ilyesmik.

2013. aug. 3. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:
a klasszikus hiányszakmák vannak itt is, mint minden nyugati országban. orvos, ápoló, valamilyen mérnök, informatikai szakember
2013. aug. 3. 19:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezekhez pont olyan tantárgyak (pl. matek, kémia) kellenek, amik nekem enyhén szólva nem az erősségeim. Pedig régen az is nagy álmom volt, hogy orvos legyek, de beláttam, hogy nekem ez nem túl jó ötlet. Így jött a pszichológus.
2013. aug. 3. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!