Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen Moszkva érdemes oda...

Milyen Moszkva érdemes oda utazni?

Figyelt kérdés
A barátaimmal tervezzük, hogy őszi szünetben elutazunk Moszkvába pár napra. Mindannyian 17 évesek vagyunk. Ajánljátok, nem veszélyes ilyen fiatalon? Nyugati nagyvárosokban már többször is voltunk, de ez azert más szerintem.

2013. júl. 29. 21:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nem való 17 éves kölyköknek Moszkva. Orosz tudás nélkül ne menjetek semmiképp.
2013. júl. 29. 21:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Ennyire nem beszélnek angolul? Angolul viszont nagyon jól tudunk, mert kéttannyelvűbe járunk. Egyikünk járt 1évig orosz szakkörre, gondolom az nem elég. :)
2013. júl. 30. 09:33
 3/8 tomala ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mire vagytok kíváncsiak.

Ha csak a főbb nevezetességekre vagytok kíváncsiak (Vörös tér, Tretyakov képtár, metrózás stb.) egy két-három napos városnézés keretében, azt ki lehet bekkelni orosztudás nélkül, legfeljebb majd mutogattok. Bár nagyobb biztonságban lennétek nyelvtudással, és a 20 ezer forintos vízumot is kár megcsináltatni ilyen rövid időre.

Ha az igazi Moszkvára vagytok kíváncsiak (bulik, illegális elektronikai piacok, agglomeráció, autózás, stb.), ami egy fasza kelet-európai élmény, akkor legalább egyvalaki beszéljen társalgási szinten oroszul és lehetőleg legyen eléggé talpraesett.

Az értékekre nagyon kell vigyázni, útlevélen kívül semmilyen iratot ne vigyetek magatokkal. Nem több az egy főre jutó tolvaj, mint Pesten, de a városban közel 20 millió ember tartózkodik egyszerre, szóval arányosan ennyivel többen vannak, és mind a külföldiekre vadásznak. Ha angolul beszéltek, rögtön célponttá váltok. Trükkös lopás, ginázás, rablás is divatban van. Egy ismerősömet fegyverrel rabolták ki, hármat pedig kizsebeltek.

A másik, hogy ha külföldi vagy, húzd meg magad. Ha hangoskodtok, feltűnősködtök, könnyen belétek köthet valaki. Érdemes számolni azzal, hogy az oroszok többsége volt katona, és nem olyan kiképzést kaptak, mint az itthoniak. Tudnak ütni.

Az iskolázottabb fiatalokon kívül kb. senki nem beszél angolul, sem a múzeumi pénztárban sem a metró jegypénztárában. Szinte minden csak cirill betűvel van kiírva.

Ha izgalmasnak találtok egy ilyen "egzotikus" országot, és nem akadtok fent olyan dolgokon, hogy pl. a hostelben rosszabb szobát kaptok, mint amit foglaltatok, vagy a szállás nem is létezik, vagy nincs melegvíz, akkor baromi nagy élmény tud lenni. Én az idei év első felét ott töltöttem, és imádtam.

Viszont ha ezek problémát jelentenek, akkor menjetek inkább Szentpétervárra. Az egy európai város, többen beszélnek angolul, és 3 napra be tudtok hajózni a Baltikumból vízum nélkül.

2013. júl. 31. 12:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Inkább csak a látnivalók érdekelnek minket (Kreml, Ermitázs, stb.). Ezek után kicsit azért elment a kedvem, nem hittem, hogy ennyire Kelet. Pár napot töltenénk csak ott, bár ezek után lehet, hogy más hely után nézünk :) Novotelben vagy Holiday Innben, gondolom van melegvíz. Ginat meg máshol is rakhatnak az italunkba. Köszönöm a válaszodat, sokat segített, még gondolkozunk rajta.
2013. aug. 1. 00:58
 5/8 tomala ***** válasza:
Azért ami írtam, azt ne úgy vedd, hogy mindenki folyamatosan életveszélyben van. Csak arról van szó, hogy turistaként nagyobb eséllyel ki vagy téve olyan dolgoknak, amire Nyugat-Európában nem kellene számítani.
2013. aug. 1. 12:15
 6/8 tomala ***** válasza:
Az Ermitázs pedig Péterváron van :P
2013. aug. 1. 12:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Tényleg xd
2013. aug. 1. 16:43
 8/8 anonim ***** válasza:
ha befizettek az utra leszek tolmács, beszélek oroszul, anyanyelvem.
2013. aug. 31. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!