Kezdőoldal » Utazás » Európa » Skopelos vagy Skiathos?...

Skopelos vagy Skiathos? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Jövő nyárra tervezzük a lagzit és mindenképpen Görögországba szeretnénk menni nászútra, de valami különlegesebb helyre ezért esett a választásunk erre a két szigetre, de nem tudunk dönteni, mert egyiket sem ismerjük, igazából nem tudjuk mitől jobb egyik vagy másik.

Az oda utazás tűnik a legbonyolultabb feladatnak eddig, de több lehetséges útvonalat is találtam már.

Ha tudnátok mesélni erről a két szigetről nagyon örülnék neki!

Köszi!

2013. júl. 26. 19:41
 1/1 yakumo18 ***** válasza:

Szia !

Mi voltunk idén Görögországba ( Paralian ) fakultatív program keretein utaztunk el Skiathos-ra.

Gyönyörű volt a sziget. Az emberek barátságosak,de mondjuk abban az országban mindenhol :)

A gyros istenien készítik. Sokkal finomabb volt mint Paralian. Skiathosnak egyébként van reptere is. A víz csodálatos tiszta kék színű. Rengeteg kis fürdőző része van a szigetnek. Simán találtok olyat is ahol csak ti ketten fürdőztök vagy napoztok. Skiathos délnyugati részén fekszik Kukunaries. Ez a település arról híres, hogy itt van a sziget legszebb strandja, amely bekerült Görögország legszebb partjainak listájára is. Szépségét finom,aranyló homokjának, kristálytiszta vizének és a strandot körülvevő zöldellő domboldalnak köszönheti. Élvezhetőbb volt a búvárkodás mint paralian. A város dombosabb részre épült. Szűk, lassan emelkedő kis utcácskák vannak benne. Tipikus kék ablak-fehér falas házak vannak már itt. Ja és piros tetőt sem felejtem ki. Ugye paralian szinte csak hoteleket találsz. A városban rengeteg helyen tudtok akár robogót is bérelni ugye a sziget bejárása végett ez nagyon hasznos. Éttermekben az árak változók. A legdrágább helyek a kikötő környékén vannak. Ha beljebb mentek akkor vannak kedvezőbb árúak is, és minőségben sem rosszak. Az utcán mi szedtünk gránátalmát is. Hihetetlen édes volt :) Ezen felül érdemes felmenni a Szent Miklós templomhoz is, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. Nem kell sokat gyalogolni hozzá. Ráadásul még egy velencei erőd maradványait is megtekinthetjük. A Mamma mia c. filmhez is forgattak itt jeleneteket :D

Az idegenvezetőnk még azt is megjegyezte hogy több világsztár is nyaralt már itt, mint pl. lady gaga is.

Ennyit tudtam mondani Skiathosról, remélem azért tudtam segíteni :)

A másik helyen amit írtál, ott még nem voltam, azt nem ismerem.

De egy biztos, Görögország mindenkiben maradandó élményeket hagy :)

Jövőre mi majd Tolo-ba fogunk ellátogatni, azt hiszem szerelmes lettem ebbe az országba ;)

2013. nov. 10. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!