Hogyan működik a biztosítás németországban, ha van munkahely?
A magyart le kell mondani, különben hivatalosan nem fognak biztosítani külföldön. Mondjuk sokaknak van magyar TB és EU-s kártyájuk, plusz külföldi biztosításuk, nem tudom, hogy csinálták, de én addig nem kaptam meg a külföldi "TB"-kártyám, amíg a magyar le nem lett mondva. Nálunk ellenőrizték is, lemondtam, aztán kb. 3 hónapra érkezett meg a helyi kártyám, rákérdeztem miért tart ilyan sokáig, és mondták, hogy várják Magyarországról a visszaigazolást, hogy lemondtam.
Mikor megkaptam a külföldit, akkor ugyanolyan biztosított lettem, mint a helyi állampolgári lakosok. Tehát foglalhatók időpontott a körzetihez, az beutalhat pl. kórházba, laborba stb. Magyar TB-n nincs már viszont külföldön kaptam EU-s kártyát, így ha hazamegyek sürgősségi ellátásra jogosult vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!