Németet tanulnék, anyanyelvi környezetben, hogy kezdjek hozzá?
első lépés: fogadd gratulációmat. 9 éve tanulok németül és decemberben megyek nyelvvizsgázni...rettegek...
második: azért kezdd el az alapoknál, mert ha kimész mondjuk Ausztriába, semmit nem fogsz érteni és nagyon nehéz lesz belerázódnod, szerintem egy-másfél hónapig itthon menj rá a kiejtésre, szép pianoban az alapokra, a mindennapi dolgokra, tehát a felesleges maszlagot lehet hagyni a francba, nekem is bonyolult volt ez a 9 év, mert kb 2 év volt belőle értelmes.
harmadik lépés: ha megbízol magadban csinálj meg egy próba alapfokú nyelvvizsgát, vagy Kid2-őt. Ajánlom az ÖSD-próbanyelvvizsgákat, azokat itt találod: [link]
gondolom hogy nagyjából tisztában vagy a jelőlésekkel, az A az alapfok, B a középfok, C a felső és a Kid pedig az alapfok alatt van, mellette az 1 vagy 2 jelöli a nehézséget, de ez az egyik legjobb nyelvvizsga, amivel érsz is valamit, ha nem is akarsz nyelvvizsgát, akkor csak a próbákat. (a Kid nyelvvizsga nem tudom, hogy korhoz van-e kötve)
szállás: ha sok pénzed van, akkor szervezetten kiutazhatsz nyelviskolával Németországba vagy Ausztriába. borsos ára van, legalább 600.000-et számolj rá. ha viszont magadtól mész ki, akkor tessék keresni egy kis albérletet és legyen meg a megfelelő anyagi kereted, mire odaérsz hogy ki kell költözni. függ az egész attól is, hogy most mennyit keresel, és hogy mennyire biztos a munkád, mert ha bármikor kirúghatnak, akkor cseppet meg leszel lepődve ott egy német anyanyelvű területen, hogy na most mi lesz.
ha szeretnél nyugodtan írj privát üzenetet és tudunk beszélgetni valamennyit akár németül, és megpróbálhatok én is elindulni az alapoktól veled, mert magyarázni mindig jól tudtam.
Sok sikert:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!