Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit tegyek, ha mégsem tudok a...

Mit tegyek, ha mégsem tudok a már lefoglalt időpontban repülni?

Figyelt kérdés
Ryanairnél vettem egy jegyet július 13-ára Eindhovenbe, viszont tegnap kiderült, hogy egy hónappal halasztani kéne az utazást. Ilyenkor mit kell tenni? Járatmódosítás nélkül jobban járnék. Ilyenkor egyszerűen vegyek egy új jegyet az új időpontra, és...? Hívjam fel őket, hogy nem tudok repülni mégsem 13-án? Ezt valahogy jeleznem kell, ugye? Szóval nincs olyan, hogy csak simán nem megyek el a már lefoglalt időpontra, jól gondolom? Előre is köszönöm a válaszokat, sajnos ilyen témában én nagyon tapasztalatlan vagyok.
2013. júl. 5. 11:48
 1/8 A kérdező kommentje:
ja, azt elfelejtettem írni, hogy már online check-in is megvolt :S
2013. júl. 5. 11:49
 2/8 anonim ***** válasza:
nem kell jelezned. egyszerűen veszel új jegyet és kész. nem kell ezt túl bonyolítani.
2013. júl. 5. 11:59
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm! de azért észre fogják venni, hogy nem mentem el, csak nem fognak vele foglalkozni? nekik teljesen mindegy, hogy ott vagyok-e?
2013. júl. 5. 12:09
 4/8 anonim ***** válasza:
nekik teljesen mindegy, hogy repülsz-e vagy sem. kifizetted a jegyet és nem utazol, így nekik dupla haszon, hiszen kevesebb a súly.
2013. júl. 5. 12:24
 5/8 A kérdező kommentje:
értem, köszi! viszont akkor a last minute jegyek nem pont ebből vannak, hogy utolsó pillanatban lemondott helyeket adnak el?
2013. júl. 5. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:
a fapadosnál olyan hogy last minute jegy nincsen, pontosabban van, de nagyon drágán. last minute jegyek utazási irodáknál van. fapadosoknál, főleg a ryanairnél, ahogy telik a gép, úgy drágul, utolsó pillanatban drágább a jegy mint mondjuk British Airwayssel. Én személy szerint inkább utazom BA-val, mint bármelyik fapadossal. Szeptember 10-én utazom Londonba legközelebb, Wizzairnél 33.000 Ft lett volna a jegy, Ryanairt eleve kizárom, nem repülök velük, BA-val pedig 35500-ért utazom, és legalább normális társaság és csak 3000 Ft-tal drágább, ami elhanyagolható.
2013. júl. 5. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Vegyél egy új jegyet aztán menjél. Sehol senkit nem érdekel, ha egy lefoglalt, kifizetett helyre nem mész el. Nemzeti társaságok külön örülnek is neki, mert ők hajlamosak több jegyet eladni, mint ahány hely van a gépen. Ezt hívják overbookingnak. Pontos statisztikáik vannak arról hány hozzád hasonló ember van, aki nem jelenik meg. Így tudják, hogy mondjuk nyugodtan eladhatják a jegyek 120%-át mert úgysem jön el annyi ember :))

Fapadosnál ilyen nincs, de ahogy írták ők is örülnek, mert kisebb lesz a gép súlya, olcsóbb lesz nekik a repülés. Ráadásul még fizettél is nekik :))

2013. júl. 5. 15:08
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:)
2013. júl. 5. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!