Mi történik, ha a lefoglalt repülőjegyet nem veszi át valaki?
Nem egészen értem. Bármit, amit eddig foglaltam, csak akkor vették "komolyan", ha fizettem előleget. Amíg ezt nem kapták meg, semmiféle kötelezettséget nem vállaltak, hogy teljesítik. Biztosra van a jegyed?
Fizettél bármennyit is?
A repülőjegyet még a nagy légicégek esetén is (nem fapados) a foglalást követő 48 órán belül (bizonyos esetekben ez akár 1 hét is lehet) ki kell fizetni. Ha nem teszed, a foglalást törlik.
A kifizetett repülőjegy törlésére vonatkozóan pedig a jegy vásárlásakor olvashatod el a feltételeket.
Én sem igazán értem a kérdést. Ha lefoglalsz repülőjegyet, akkor azt ki is kell fizetned.
Azt sem értem, hogy mit jelent hogy nem veszed át a jegyed. Amikor lefoglaltad, és kifizetted, küldik is a jegyet, szóval nem tudod nem át venni...
Szóval ha lefoglaltad, és végül el sem mész, és nem csinálsz semmit, akkor buktat a jegy árát. Ha előtte lemondod, akkor meg fizetned kell valamennyit.
Ha nagyon olcsón foglalsz, akkor lehet hogy olyan a jegy, hogy egyáltalán nem lehet visszaváltani. Egyébként normál árú jegynél kb. 10-30eFt a lemondási díj, légitársaságtól függően. Aztán vannak drágább jegyek, amiket simán vissza lehet váltani, csak azokat meg nem éri meg megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!