Mi a véleményetek Horvátországról, mint nyaralási úti célról?
Én már többször is voltam Horvátországban, Isztrián, Rab (Loparban) és Pag szigeten, Vodicében, idén meg Omisba készülünk. Mindegyik nagyon tetszett, imádom horvátországot. Ha nem akartok sokat utazni, nagyon jó helyeket lehet találni Isztrián. Mi Rovinjban voltunk, onnan egy csomó helyre lehetett kirándulni, voltunk Pulában, Porecben, Medulinban fürdeni, hajókiránduláson.. Ha még ennyit sem akartuk utazni (ezek a városok az olaszország felőli oldalán van a félszigetnek), akkor tudom ajánlani Opatiját, és Rijekát. Nagyon szép mindkettő, Budapestről kevesebb mint 5 óra alatt oda lehet érni. Én amugy a szigeteket azért nem szeretem annyira, mert ha sokat kirándulnátok pl közeli városokba, elég sok idő (és pénz) a folyamatos kompozás.. de ha csak fürdeni szeretnétek, akkor megteszi. Ha kisgyermekkel mennétek, lassan mélyülő homokos strandja van pl. Loparnak, Medulinnak, most hirtelen ennyi jutott eszembe. Nyilván a homokos strandok nem annyira tiszták, mint a sziklás, kavicsos strandok, de azért nagyon jók így is. Dalmácia is csodálatos, de az már azért elég messze van Budapesttől, ott felkapott helyek Vodice, Omis, Trogir, Primosten, Split, illetve a Makasrskai riviéra.
Remélem sikerül találni vmi szép helyet (nem lesz nehéz.. :) ) ha van még vmi kérdésed, szívesen válaszolok.
Szép környezet, olcsó(bb) árak, sok kirándulási lehetőség, ha elkerülöd a nagy kikötőket (pl Rijeka) akkor tiszta a tenger is.
Cserébe sziklás, köves tengerpart (nagyon kicsi a homokos strandok aránya, úgy kell őket vadászni, ha nem céltudatosan keresed, viszonylag kicsi az esélye, hogy olyanra akadsz.),emiatt a tengeri sünök szép számban elszaporodtak (Pl Opatijaban a városi strandon már a lépcsőn(!) is van belőle.). És viszonlyag gyorsan mélyülnek is a strandok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!