Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában élek és megpályáztam...

Angliában élek és megpályáztam egy munkát, de elkérték az NI számomat, meg lehet ezt adni a munkáltatónak? Nem élhetnek vissza vele?

Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 16:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
És akkor szerinted miért mondták az NI interjún,hogy ne adjam ki senkinek??
2013. jún. 15. 19:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
idegeneknek ne add ki, a munkáltatódnak ki kell adnod. és igen, feketén dolgoztál eddig.
2013. jún. 15. 19:11
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen,csak ez egy közvetítő,nem a munkáltatóm,aki kéri.Így is adjam ki?
2013. jún. 15. 19:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Munkáltatódnak meg kell adni! Közvetítőnek, agencynek is, hiszen ez esetben ők a munkaadóid! Idegeneknek ne add ki, de leendő munkaadónak igen.
2013. jún. 15. 20:18
 15/18 A kérdező kommentje:
Ok,köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 16. 00:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem dolgozott feketén NI szám nélkül sem. Biztonsági adókódot kap addig, nekem is ez volt az átmeneti időszakban. Ez azt jelenti, hogy magasabb adót vonnak tőle, amit természtesen visszakap, ha vizonyítottan lesz adószáma és évvégén felmutatja az elszámolásnál.

A biztonsági adókód amúgy BR-el kezdődik.

AMúgy elkérhetik az adószámod és nem igazán tudnak visszaélni vele.

2013. jún. 17. 22:00
 17/18 anonim ***** válasza:
a BR adókódnak semmi köze az NI számához. valamint, az emergency tax code az nem a BR kód,hanem az általános, jelenleg 944L. BR kódnál húsz százalék adót vonnak, ugyanannyit, mind a másiknál, csak itt nincs adómentes fizetésed, mert nincsenek az adóhivatalnak információi arról, hogy az évben eddig mennyit kerestél, és mennyit adóztál. ne keverd ide az NI számhoz.
2013. jún. 17. 22:03
 18/18 anonim ***** válasza:
NBekem is elkertek a munkahelyemen, meg le is fenymasoltak a levelet, amiben kuldtek. Most akkor mi van? Kell a munkahoz (tudom, hogy nem azonnal, hisz en is igy kezdtem, a harmadik heten mentem interjura), semmi bajod nem lesz, ha megadod nekik. De, ha parazol menj el az irodajukba.
2013. jún. 18. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!