Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában élek és megpályáztam...

Angliában élek és megpályáztam egy munkát, de elkérték az NI számomat, meg lehet ezt adni a munkáltatónak? Nem élhetnek vissza vele?

Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 16:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Az interjún kérték el vagy már emailben? Ha emailben, akkor az nem szabályos! Annyi a joguk mindössze, hogy megkérdezhetik hogy van-e NI számod, viszont a munkába állásnak nem feltétele. Sokan ezt nem tudják, és néhány munkaadó bizony kihasználja ezt.
2013. jún. 15. 17:06
 2/18 anonim ***** válasza:
hát pedig de, ez az első, amit megkérdeznek. különben meg, kb. semmit se tudnak vele tenni, nem tudnak vele visszaélni.
2013. jún. 15. 17:26
 3/18 A kérdező kommentje:
Az interjú után kérték el e-mailben! Én is úgy tudom,hogy nem szabad így megadni,nagyon köszönöm a válaszodat!
2013. jún. 15. 17:26
 4/18 anonim ***** válasza:
52%

Már miért ne szabadna megadni? Ez az első kérdések között szerepel hogy van-e és ha alkalmazni szeretnének akkor meg kell adni.

Vagy szerinted hogy a francba fogsz adózni?

2013. jún. 15. 17:31
 5/18 anonim ***** válasza:
Egyébként mi a különbség aközött hogy emailben vagy fénymásoltan adod meg? Semmi.
2013. jún. 15. 17:33
 6/18 anonim ***** válasza:
52%
én is azt nem értem, hogy már miért ne szabadna megadni? ez kb. az első kérdés az összes jelentkezés lapon, a neved után...
2013. jún. 15. 17:54
 7/18 anonim ***** válasza:
52%

A munkába állásnak pedig feltétele a NI, hacsak nem akarsz feketén dolgozni, de azt miért akarnád?

Az interjún valószínűleg elfelejtették elkérni, ezért kérik emailben. Am ha felvesznek, fizetést is kapsz gondolom, akkor majd a számlaszámod sem akarod nekik megadni, mert azzal is visszaélhetnek, vagy mi?

2013. jún. 15. 17:55
 8/18 anonim ***** válasza:
90%

"A munkába állásnak pedig feltétele a NI"

A pontos információ pedig ez: Az N.I szám megléte nem feltétele a munkábaállásnak, de a munkáltatók előnyben részesíthetik azt a munkavállalót, aki már rendelkezik vele. A legtöbb esetben már azt is elfogadják a cégek, ha a jelentkező még nem rendelkezik N.I. számmal, de már igényelt időpontot az N.I. interjúra és rendelkezik az időpontkéréskor kiadott referenciaszámmal.

2013. jún. 15. 18:07
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem feltétele,ezt rosszul tudod,eddig is NI szám nélkül dolgoztam és a mostani munkáltatóm nem kérte el,azután sem,hogy megkaptam.Azért gondolom,hogy nem kérhetik el,mert az NI interjún azt mondta az ügyintéző,hogy ezt a számot nem kell kiadnom senkinek.
2013. jún. 15. 18:54
 10/18 anonim ***** válasza:
56%
Feketén dolgoztál akkor. Gratulálunk a munkáltatódnak és neked is.
2013. jún. 15. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!