Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen előnyei vannak, ha...

Milyen előnyei vannak, ha utazási irodánál foglalom le a nyaralásom?

Figyelt kérdés

Légyszi a kérdésre válaszoljatok, nem az olyan válaszokat várom, hogy semmilyen, meg miért nem intézem saját magam az utazásom, meg miért nem foglalok online... stb.

Köszönöm :-)

#nyaralás #utazási iroda #nyaralás foglalás #utazási iroda foglalás
2013. jún. 10. 12:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi külföldön élünk, de mi csak utazási irodán keresztül foglaljuk.

Itt neten keresztül is lehet, de föleg ha egy nagy összetettebb útra megyünk az iroda mindent elintéz nekünk.

Pl utolsó nyaralásunk maldív szigetekre volt. Bementem az irodába, kértem katalógusokat. Majd otthon elkezdtem böngészni, és egyben forumokat a neten, netes ajánlatokat is. Kértünk 4 szigetre (hotel) ajánlatot, tudtuk, hogy csak is Emiratessel akarunk utazni. 4 ajánlatot otthon átrágtuk, neten is lekértünk ajánlatokat. Az iroda rengeteg utazás szervezö cég útjait árulja. A neten találtunk egy szuper neckermannos ajánlatot az egyik hotelre, amire rákérdeztünk és mivel már elfogytak a bungik, rákérdezett, hogy azon az áron tud-e még a neckermann nekünk szállást biztosítani. és tudtak.

Ezek után a csaj lefoglalta a repülöt, arra baba ágyat (mert kisgyerekkel mentünk), a hotelt, a hidroplánt, a hotelbe baba ágyat, az étterembe már babaszékkel vártak...

Mindent elintézett nekünk amit csak kértünk.

Lehetett volna magánban is ugyan ez az ár lett volna, de akkor nekünk kellett volna egy csomot levelezni vagy telefonálgatni, hogy legyenek meg az extra dolgok amit kértünk.

Voltunk 1x jamaikán is, oda is irodával mentünk. Ott már várt minket (hiába volt 4 óra késése a repcsinek) az idegenvezetö, aki a transzferhez vitt minket. Majd másnap jött hozzánk a hotelbe. Ott elmondta milyen plussz utak vannak amikre befizethetünk , és olcsobbak voltak mint a hotelben vagy a városban szervezettek. MAjd 2 nap után már utáltuk a szobánkat mert földszinti volt, és szúnyogok ezrei ettek minket. Kértük elöször a hotelt mi a szoba cserére, de nem akarták, majd oda ment az idegen vezetö és egyböl cseréltek egy szuper jó szobára.

2013. jún. 10. 13:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy előre le van szervezve minden, és nem kell ezen idegeskedni. De ez is szubjektív. Én pl. imádom az eféle "idegeskedést". :)
2013. jún. 10. 13:22
 3/12 anonim ***** válasza:
ha olyan országba mész, ami nagyon távoli egzotikus, akkor érdemes igénybevenni az utazási irodát. azonban egy eruópai hétvégére, városnézésre teljesen felesleges, arra ott a booking.com. Szálloda kiválaszt-foglal-utazik, ennyi. Legutóbb Kenyában voltam utazási irodával, teljesen korrektek voltak mindenben.
2013. jún. 10. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:

Kényelmesebb, ahogy írták korábban. Befizeted a pénzt, és a megadott időpontban elindulsz. Ahova megérkezel jobb esetben már várnak. Nem kell hetekkel korábban keresgélned szállást az adott időpontra, vagy találsz ott ahova szeretnél, vagy nem. Sok esetben az utazás is szervezett, csak felszállsz a buszra és onnantól kezdve már "nyaralsz".

Igaz, ezeknek az extráknak többnyire ára van.

2013. jún. 10. 16:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy saját szervezésre mennyit tudnál költeni. Ha van pénzed a transzfereket taxival megoldani, akkor az irodának semmi előnye nincsen. Ha viszont tömegközlekednél, akkor mindenképpen előny, hogy mindenhol háztól-házig visznek, ha megérkezel a reptérre, nem kell még buszt, vonatot stb. keresned, hogy eljuss a szállásra.
2013. jún. 10. 20:12
 6/12 anonim ***** válasza:

"Ha van pénzed a transzfereket taxival megoldani, akkor az irodának semmi előnye nincsen."

Miért kéne taxival? :O Ferihegyről se kötelező a turistáknak taxival menni a városba. Ők is használják a BKV-t. Ugyanígy én is a helyi közeledési eszközöket használom, ha bárhova elmegyek. Nem is értem miért kéne taxizni, ha itthon se szoktam?

Utazási irodának tényleg a kényelem az előnye. Drágább, de nyilván jóval kényelmesebb ha mindent elintéznek helyetted.

2013. jún. 11. 03:09
 7/12 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok.

Nem drágább utaási irodával, legalább is No-ból még olcsobb is. Èn pl a maldív utat többször több idöpontban nézegettem (már a nyaralás után is), hogy egyénileg mennyire jött volna ki. Azt kell látnom, hogy 500€-val volt olcsobb irodán keresztül, mintha egyénileg foglaltunk volna 3 före. ès ebben még a transzfer benne sem lett volna (ugye ott még hidroplánoztunk).

Németeknél meg még van egy korai foglalási akció is ekkor még nagyobb összegeket lehet spórolni.

2013. jún. 11. 07:35
 8/12 anonim ***** válasza:
5. vagyok. Pont a kényelem miatt írtam a taxit. Az utazási iroda egyetlen előnye, hogy sosem kell menetrendeket nézni, buszt, vonatot keresni, ezekre várni stb, mert a transzferbusz pont ott van, ahová érkezel, és rögtön odavisz, ahová menni akartok. Ez nagyjából ugyanannak a komfortszintnek fele meg, mintha taxiznál.
2013. jún. 11. 10:43
 9/12 anonim ***** válasza:

8-as: ja így értem :)

Én mondjuk tökéletesen elvagyok busszal, vonattal is, de értem mire gondolsz.

2013. jún. 11. 15:16
 10/12 anonim ***** válasza:

A távolabbi utazások olcsóbbak utazási irodával. Ilyenkor gyakran megvásárolnak egy egész repülőt, amit a saját utasaikkal töltenek fel, így olcsóbb a repjegy. Ugyanígy a szállodai szobákra is kapnak kedvezményeket. Tehát kedvezményesen kapják a repjegyet, és a szállodai helyet. Ebből a kedvezményből a nagyját megtartják maguknak, a többi az utasé, így összességében jobban megéri utazási irodával menni.

Ha nem hétvégi kiruccanásról, munka útról van szó, hanem nyaralásról, akkor én csak utazási irodával mennék. Ja és ha bármilyen probléma lenne a foglalással, például a szállodában derül ki, hogy szerintük mi nem fizettünk, akkor nem kell nekiállni Jamaicán kézzel lábbal mutogatnunk a recepciósnak, csak felhívjuk az utazási irodát, és ők intéznek mindent azonnal.

Összességében tehát olcsóbb, kényelmesebb, biztonságosabb. Persze ez nem minden esetben vagy így, ahogy fentebb, és a korábbi hozzászólásokból is kiderülhetett.

2013. jún. 11. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!