Hány nap alatt tudnék Budapestről letekerni biciklivel a legközelebbi horvát tengerpartra, legyen ez Rijeka? Kíváncsi lennék hogy egy átlag ember egy nap alatt maximum (kényelmesen, kb 20km/h) hány órán át tud tekerni?
Ez edzettség függő. Amikor hobbi szinten, de rendszeresebben bringáztam, akkor nekem napi 150-200km ment, akár napokon keresztül is, persze viszonylag sík úton. De van akinek ennél jóval több is megy.
Egy minimális edzéssel vagy tán edzetlenül is átlag 80-100km per nap reális cél.
Mi Salzburgból tekertünk haza. 820 km lett a vége. Az elején több volt a látnivaló, akkor lassan haladtunk, meg Salzkommergutnál sok a tó, tehát volt, hogy megálltunk fürdeni is. Ekkor csak napi 40-50 km-t mentünk, viszont az nem sík terep volt.
Aztán mikor a Duna vonalára értünk, már monotonabb volt az út, simán mentünk 120-130-at is. Persze azért így is megálltunk ha valami szépet láttunk. pl Melk.
Az egész túra 9 nap volt. Utolsó napra 145 km maradt.
Nekünk is tervbe van véve amúgy Horvátország biciklivel a nyárra. :)
Kedves Kérdező!
Remélem hasznos lesz némileg, bár én nem Rijekába, hanem Koperbe és Piranba (szlovén tengerpart) tekertem le tavaly nyáron az egyik barátommal. Siófok mellől indultunk, végig a Balaton déli partján, aztán a 75-ös úton (elviselhető a forgalom), Szlovéniában pedig "toronyiránt". Odaát a fő utakon kicsi volt a forgalom, autópályán értelemszerűen nem mentünk. A google szerint a tervezett utunk kicsit 600 km alatt lett volna, a valóságban 700 felett lett. (Kisebb kitérők, eltévedések, Ljubljanai keringő stb). Nagyjából 560 km-nél értük el a tengert a 6. napon. Átlag napi 90 km-t mentünk, a maximum 115 km volt, a minimum 65 (de akkornap 4 defektet is kaptunk). Az egész útra levetítve 14-15 km/h között volt az átlagsebesség. (Az egyik stopperóra mérte.) Értelemszerűen ebben a városi forgalom éppúgy benne van, mint a hegyről fel-le és a gyaloglás is.
Amúgy nagy bringások nem vagyunk, szerintem átlagos kondival indultunk útnak, de elötte hétvégén egy 60 km-s egynapos próbautat megejtettünk. Amúgy semmi különösebb felkészülés (párszász km-re) nem is kell.
Nézelődni is volt időnk. A kondi egyébként 2-3 nap eltétvel megjött. Viszont a bicajosgatya szerintem is jó ötlett, nekem pl feltörte a hátsómat az alsó - és a rövidgatya varratai. Sőt, aki hajlamos rá, érdemes odafigyelni az aranyérre!
Remélem valamennyi támpontot sikerült adni! Amúgy nagy élmény, szerintem próbáld ki! Mi Szlovéniát választottuk Horvátországgal szemben, mert: szebb ország, nem drágább, jobb a "bringainfrastruktúra" (értsd kisebb a közúti forgalom) engedélyezett a vadkemping, euróval fizetnek, kevesebb a turista. Amúgy Kopertől plussz egy napi bringaút pl Pula és az Isztriai félsziget, ha már mindenképpen Horvátország. :)
Jó utat! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!