Kezdőoldal » Utazás » Európa » Észak Norvégiában milyen...

Észak Norvégiában milyen munkalehetőségek vannak? Tromsö környékén mondjuk. Van valaki aki ott él?

Figyelt kérdés

2013. máj. 29. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Én kicsit messzebb voltam az Orosz határ környékén.

Munkalehetőségek vannak, de attól függ, hogy beszélsz e norvégul és hogy milyen szakmád van. A szakma nélkül kimenni szerencsét próbálni, itt nem nagyon működik. Ha csak angolul beszélsz, esetleg szezonális éttermi/szállodai munkákat találhatsz, de oda is kell a tapasztalat.

2013. máj. 30. 10:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Igazából Környezetmérnökként fogok végezni, de van targoncás papírom is, és ha jól tudom ez előny a skandináv országokban. Egyébként angolul alapszinten elbuldogulok. Elsősorban norvég nyelvtudás nélkül hallottam, hogy halászatban van esély esetleg, meg a kikötőkben ajánlották, hogy lehet munkát találni. Mit tapasztaltál északon még?
2013. máj. 30. 15:13
 3/6 lencsefőzelék ***** válasza:

Elmehetsz focistának is, kérdezd Kovács Pétert, ő focizott a Tromsö-ben is. :)

[link]

2013. máj. 31. 00:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha az őszinte véleményemre vagy kíváncsi, akkor ilyen nyelvtudással nem sok esélyt adok. Persze ha nem sajnálod a pénzt, akkor ki lehet menni próbálkozni, de én a helyedben előbb megtanulnék nagyon jól angolul és norvégul legalább alapfokon.
2013. máj. 31. 10:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Először légy szíves az angol tudásod legalább középfokra feltolni.

Aztán invesztálj 2-3 hónap kint tartózkodást saját zsebből, és aztán személyesen keresel munkát kint. Nagyon sokan így indulnak el, mindent vagy semmi alapon. Persze benne van a pakliban hogy nem sikerül, de aki keres az talál. Lehet először nem álmaid melója lesz, de valahol el kell kezdeni.

2013. jún. 1. 14:51
 6/6 anonim válasza:
2013. nov. 3. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!