Kezdőoldal » Utazás » Európa » Budapestről eltudok jutni...

Budapestről eltudok jutni csak vonattal Skóciába?

Figyelt kérdés

2013. máj. 25. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
el, de rengeteg átszállással, és arany áron. annyiért jutsz el, amennyiért első osztályú repjegyet is vehetnél
2013. máj. 25. 11:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Délutáni Railjet Münchenbe, éjszakai vonat Párizsba, Eurostar Londonba, vonat Edinburgh-be.

Az, hogy olyan drága mint egy első osztályú repjegy, nagyon erős túlzás. Egy első osztályú repjegy Edinburgh-ba alsó hangon is százezer feletti kategória, ezen vonatút kb. 40.000 forint lenne. Manapság, hogy emelkednek a fapados repülők árai, és Pestről Skóciába csak a méregdrága Jet2 megy, vagy Ryanair/Wizzair több átszállással, szerintem a vonat a legolcsóbb megoldás. Ráadásul így, ha van időd, megszakíthatod az utat Münchenben, Párizsban és Londonban és szét tudsz nézni ezeken a helyeken is, mindenképp megéri vonattal menni sztem.

2013. máj. 25. 11:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Gond nélkül: Londoning [link] itt találod a tanácsokat, én az Option 4-et javaslom: BP-München Railjet, alvás, kora hajnalban TGV Párizsba onnan Eurostar Londonba. Ezután az East Coast társaság a St.Pancreas pályaudvarral szó szerint szomszédos King's Cross-ról 4:40 alatt elvisz Edinburgh-be. Kevesebb mint harminc óra ha jól számolom.
2013. máj. 25. 11:46
 4/9 anonim ***** válasza:
49%
Én egyszer próbáltam a vonaton alvást, nagy szívás az mert minden megállóban felébredsz ahogy a vonat megáll. Ha nem, mázlid van.
2013. máj. 25. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én már többször utaztam fekvőhelyes kocsiban vonattal, Budapest-Berlin távon, már legelső alkalomkor is éjfélkörül bevágtam a szunyát és reggel keltett a kalauz, hogy megérkeztünk, szerintem egyáltalán nem nehéz aludni, a fülke ajtaját be lehet belülről csukni és mind az ajtón, mint az ablakon le lehet húzni remek sötétítő függönyt, és még fekvőhelyes kocsiban is tök kényelmesek az ágyak. Ülőkocsiban én sem ajánlom az alvást, de a fekvőhelyes kényelme az olcsóbb hostelekével simán vetekszik.
2013. máj. 25. 11:55
 6/9 anonim ***** válasza:
59%

Aki szerint 40 ezerből kihozható, az mutasson erre forrásokat.

A helyzet az, hogy csupán Párizsból Londonba eljutni ennek legalább a fele.

De tényleg érdekel, hogy részarányosan hogyan jön ki a München-Párizs 10 ezer forintból.

2013. máj. 25. 12:04
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
Ja és a visszaútról se feledkezzünk meg. Even if the vonat is 40 rugó, az csak 1 irány, ellenben a repjegy vissza is szól.
2013. máj. 25. 12:05
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
Manapság a vonat ára, olyan, mint a repülőé, nem odamész az indulás napján a kasszához, azt veszel egy jegyet, mint nálunk egy belföldi vonatra, hanem akár hónapokkal előre kell lefoglalni. Vannak különféle kedvezmények pl. a német vonatoknál a SparNight és SparDay, ezeket csak akkor lehet igénybevenni, ha van még hátra a korlátozott számú Spar-jegyekből, tehát jóval előre kell foglalni. München-Párizs TGV-re is találtam már 30 eurós jegyet, szintén 1 hónappal előre foglalva. A eurostar-nál is hasonlóan működik a dolog.
2013. máj. 25. 12:07
 9/9 anonim ***** válasza:
25%
Aham. Biztos gyerekjáték összehangolni 4 foglalást úgy, hogy a legjobb árak egybeessenek időben. Szerintem ez nem fog sikerülni annak, aki azt sem tudja helyesen leírni, hogy el_tudok jutni. Szóval az ilyen ember inkább repüljön, minden tekintetben jobb neki.
2013. máj. 25. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!