Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszországban mennyire...

Olaszországban mennyire beszélnek angolul? A lisztérzékenységet ismerik?

Figyelt kérdés

Egy hónapra mennénk és nem tudunk olaszul csak angolul. Elkezdtünk megtanulgatni néhány kifejezést, de azért nyárra ez a tudás nem lesz társalgás szintű. Kisebb városokban meg fogjuk tudni értetni magunk?

A másik kérdés pedig, hogy lisztérzékeny vagyok és az lenne a kérdésem, hogy ismerik Olaszországban ezt az érzékenységet? Vannak ilyen speciális ételek? Van valakinek erről valami konkrét tapasztalata?

2013. máj. 21. 18:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy ismerik :) Nem csak magyar lehet lisztérzékeny :)
2013. máj. 21. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, most te komolyan azt hiszed hogy kisebb városban jobban megérteted magad mint nagyobban és a lisztérzékenység a magyar határnál tovább nem terjed? XD

Hatalmas!

2013. máj. 22. 03:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Annyira azért nem általános, hogy tudnak az emberek angolul.

Nagyon sok gm termék van, a legtöbb boltban kapsz kenyeret, kekszet, stb.

2013. máj. 22. 14:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Egy kérdést tettem fel, azoknak, akik hasonló problémával élnek. Ha nem tudsz segíteni kedves második válaszoló ne fáradj a gúnyos megjegyzéseiddel.

Lisztérzékenységemmel szinte sehol nem tudok enni, nem értik meg mi is a problémám. Fővárosokban nagyobb az esély, hogy van gluténmentes termék esetleg foglalkoznak is a problémával. Olaszországban nem tudom mi a helyzet. De nem könnyű és nem kívánom neked, hogy napokig ne tudj enni mert nem tudod megbízhatsz-e az adott étteremben, hogy lisztmentesen készítik-e el valóban az adott ételt.

2013. máj. 22. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem mindenképpen tanulj meg lisztérzékenységgel kapcsolatos szavakat/mondatokat/kifejezéseket. így biztosan megértik. ráadásul szerintem max a tizen-huszon éves korosztály tud jobban angolul, de az idősebbek szerintem már nem annyira.
2013. máj. 22. 21:01
 6/7 anonim válasza:

Kérdező, ez a blogbejegyzés a Te problémáddal kapcsolatos, it több infót találsz az olaszországi gluténmentes termékekről (természetesen Olaszo.-ban is ismert a lisztérzékenység): [link]

Hát, tapasztalataim szerint angolból nem annyira jók az olaszok, de turistás helyen általában találni olyanokat, akikkel lehet kommunikálni. Remélem, Nektek ezzel szerencsétek lesz!

2013. máj. 24. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Sokan beszélnek angolul. Éttermekben, de főleg a gyorsbüfékben komoly gond hogy nincs olyan kaja, ami ne tartalmazna lisztet.

De a szupermarketekben vannak gluténmentes termékek.

Nálam glutén és laktóz érzékenység is van, és meglepődtem,. hogy a mandulatej még olcsóbb, mint itthon. :)

2013. aug. 13. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!