Olaszországban mennyire beszélnek angolul? A lisztérzékenységet ismerik?
Egy hónapra mennénk és nem tudunk olaszul csak angolul. Elkezdtünk megtanulgatni néhány kifejezést, de azért nyárra ez a tudás nem lesz társalgás szintű. Kisebb városokban meg fogjuk tudni értetni magunk?
A másik kérdés pedig, hogy lisztérzékeny vagyok és az lenne a kérdésem, hogy ismerik Olaszországban ezt az érzékenységet? Vannak ilyen speciális ételek? Van valakinek erről valami konkrét tapasztalata?
Kérdező, most te komolyan azt hiszed hogy kisebb városban jobban megérteted magad mint nagyobban és a lisztérzékenység a magyar határnál tovább nem terjed? XD
Hatalmas!
Annyira azért nem általános, hogy tudnak az emberek angolul.
Nagyon sok gm termék van, a legtöbb boltban kapsz kenyeret, kekszet, stb.
Egy kérdést tettem fel, azoknak, akik hasonló problémával élnek. Ha nem tudsz segíteni kedves második válaszoló ne fáradj a gúnyos megjegyzéseiddel.
Lisztérzékenységemmel szinte sehol nem tudok enni, nem értik meg mi is a problémám. Fővárosokban nagyobb az esély, hogy van gluténmentes termék esetleg foglalkoznak is a problémával. Olaszországban nem tudom mi a helyzet. De nem könnyű és nem kívánom neked, hogy napokig ne tudj enni mert nem tudod megbízhatsz-e az adott étteremben, hogy lisztmentesen készítik-e el valóban az adott ételt.
Kérdező, ez a blogbejegyzés a Te problémáddal kapcsolatos, it több infót találsz az olaszországi gluténmentes termékekről (természetesen Olaszo.-ban is ismert a lisztérzékenység): [link]
Hát, tapasztalataim szerint angolból nem annyira jók az olaszok, de turistás helyen általában találni olyanokat, akikkel lehet kommunikálni. Remélem, Nektek ezzel szerencsétek lesz!
Sokan beszélnek angolul. Éttermekben, de főleg a gyorsbüfékben komoly gond hogy nincs olyan kaja, ami ne tartalmazna lisztet.
De a szupermarketekben vannak gluténmentes termékek.
Nálam glutén és laktóz érzékenység is van, és meglepődtem,. hogy a mandulatej még olcsóbb, mint itthon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!