Budapesten az átlag életszínvonal már megközelíti a nyugat-európai életszínvonalat?
Szia!
3 év eltelt a kérdésed óta. Talán egy picit még javult is a helyzet.
Budapesten nagyon szegmentált a társadalom. Sokkal jobban kiütköznek az életszínvonal és az az életmódbeli különbségek.
A belvároson kívüli pesti kerületek olyanok, mint egy vidéki kisváros, ami sok gonddal küzd. Úgyszintén az emberek.
A kintebbi kertvárosi részek már sokkal jobbak. Az agglomeráció egyes települései pedig sokszor az osztrák falvakra emlékeztetnek.
A belváros nagyon vegyes: a 4-6-os villamos vonalán belül szinte mindenki fiatal, szép és pénze van. Az Ötödik kerületben konkrétan a lakók tetemes része eleve külföldi. Állandóan buli van, rengeteg a turista. Ügyintézéskor, bevásárláskor konkrétan külföldiek állnak előtted állandóan a sorban. Rengeteg a felújított tér, járda, szépen ki vannak alakítva az autósávok, nagyon hangulatos éttermek, kávézók, sörözők vannak, utcazenével, szökőkutakkal, vadiúj térkövekkel, stb. És mindez vegyül a félpercenként pénzt kéregető nyomorgók seregével.
Buda olyan, mint a fentebb leírt kertvárosok, ott kifejezetten sok a gazdag ember. A Mammut-center mintha nekik épült volna.
Egyébként Pesten minden plázában tömeg van a márkás ruhaboltokban, 1590 ft egy alap mozijegy és rengetegszer van teltház.
Egy nagy kavalkád az egész. Nincs átlag. A belső kerületek sokkal színesebbek, mint akár egy megyeszékhely, talán a pénz is több, de azon kívül ez már nem mondható el.
most én is úgy érzem h jobb a helyzet, legalábbis nekem. azóta dupla annyit keresek mint az előző válaszomnál, igaz váltottam munkahelyet.
vidékről nem tudok nyilatkozni, még mindig budapesti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!