Budapesten az átlag életszínvonal már megközelíti a nyugat-európai életszínvonalat?
Figyelt kérdés
2013. máj. 16. 14:33
2/14 A kérdező kommentje:
De azt olvastam, hogy Budapesten az egy főre eső GDP már meghaladja a rómait, és kb. a madridival van egy szinten.
2013. máj. 16. 14:36
3/14 anonim válasza:
Ami tök jó, leszámítva hogy a mediterrán országoknak most finoman szólva is nem megy jól..
4/14 anonim válasza:
Messze nem közelíti meg. A budapesti átlagot az nyomja fel, hogy több a gazdagabb, akinek kimagasló fizetése van, így magasabb az átlag, azonban mondjuk egy árufeltöltő ugyanúgy rosszul él, mint vidéken. Egyáltalán nincs nyugati életszínvonalat még csak megközelítő város ma Magyarországon.
5/14 anonim válasza:
A GDP nem az életszínvonal mérőszáma.
6/14 Shai-Hulud válasza:
Persze hogy megközelíti.
Csak még nagyon-nagyon messziről...
:-)
7/14 anonim válasza:
attol meg, hogy magasabbak a berek mint videken az nem azt jelenti, hogy jobban elnek az emberek, mert az arak is magasabbak a fovarosban. Ha a budapesti jovedelmet videki arszinvonalon lehetne elkolteni akkor jobb lenne a helyzet.
Kozel sincs nyugat europai eletszinvonal budapesten.
8/14 anonim válasza:
Tudom, ez a megközelítés ugyanolyan hibás, egyoldalú, mint a GDP-s, de nézd meg, hány percet dolgozik egy zsemléért/kiló húsért/liter tejért/bármiért, egy bécsi, egy prágai, egy parizer, egy londoni, egy malmöi.
Ha a pesti kevesebbet, akkor már meg is haladtuk a nyugatot.
Nekem 4 éve 170e volt a nettóm, jelenleg 20e a segélyem. Én rontom az átlagot.
9/14 anonim válasza:
Egy big macért, mert a big mac index a mérvadó :)
10/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem. GDP nem mérvadó ilyen szempontból, főleg hogy 2 éve az olasz gazdaság elég nagy válságban van. Elég azt nézni, hogy Rómában a lakhatás, átlagban élelmiszer majdnem 2x annyiba kerül, tömegközlekedés is drágább, a benzin is áltlalában minimálisan, de drágább, mint nálunk, éltem ott, tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!