Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hollandiában élni és dolgozni...

Hollandiában élni és dolgozni hogy lehetne?

Figyelt kérdés
Segítség kellene nekem,mert minden álmom ez lenne. Azonban látom sajnos,hogy Hollandiában is sok a munkanélküli és ott sem egyszerű az élet. De van esélye egy magyar embernek kint? Befogadnának? Adnának egy esélyt ha holland nyelvet is próbálom tanulni? Angolul jól elboldogulok tehát nyelvi gond nem lenne kint, de ez a holland nyelv nagyon nehéznek tűnik. Gondolom kint jobban rá állna az ember nyelve a hollandra. Mit gondoltok lehetne előröl kezdenem mindent álmaim országában?

2013. ápr. 24. 07:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Miért ne lenne esély? Ha tudsz legalább angolul és még szakmád is van, akkor találni állást, bár ha csak nem kisegítőnek mész, akkor azért elvárják a holland nyelv ismeretét is.
2013. ápr. 24. 08:03
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

A barátnőm kint dolgozik. Ő nagyon gyenge nyelvérzékkel kb. 3 év alatt tudta megcsinálni a holland nyelvvizsgát kint. Emellett már az angol is elég jól megy neki!

Nagyon befogadóak vele kint, sok új ismerettséget szerzett. Dolgozni nagyon sokat kell neki hogy elboldoguljon, az elején heti 7 napból 7-t dolgozott egy kajáldában. Szóval azért ott sincs kolbászból a kerítés. :)

2013. ápr. 24. 08:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A munkavállaláshoz kell a holland nyelvtudás, anélkül nem érdemes kijönni. Kisvárosban az emberek nagyon kedvesk es befogadoak, állandóan mosolyognak. Nagyobb városokban elég elutasítóak.
2013. ápr. 24. 08:51
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Annyi magyar van itt es nyomorognak tudm mert sajat holland nyelviskolank van.

Meg ha hollandul is tudsz csak a hianyszakmak mennek pl eu dolgozo mutos asszistens stb.

Segedmunkasok orabere max 5eu es heti 60 ora normal munkahet nekik.

Kozben egy egy szoba konyha ha sikerul berelni 500 eu plusz rezsi

Maradjatok otthon es tanuljatok hollandul.

2013. ápr. 24. 09:38
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :) Utolsó kommentelőnek meg annyit,hogy én bizony addig maradok itthon ameddig meg nem tanulok hollandul. Ezzel tisztában vagyok én is. De arról hidd el nem tehetek,hogy:

1. Kimennek szegény magyarok és próbálkoznak mert itthon semmi lehetőség nincsen. (Tényleg szomorú ez)

2. Vannak akik kimennek minden nélkül...sem nyelvet nem tudnak, sem szakmájuk nincsen és haza jönnek és ugatják a hollandokat, hogy mekkora k*csögök mert nem adtak munkát.

(Kérdem én, adnál munkát valakinek aki nem tud magyarul és nem ért semmihez?) :)

Ez tiszta sor...

Az meg, hogy neked sikerült a kinti élet gratuláció érte,de inkább biztatni kellene (aki szeretne kint élni), hogy:- Ha arany apám ki akarsz jönni ide, akkor tanulj hollandul és legyen piacképes szakmád akkor az álmod teljesülhet.

Nem elvenni a kedvét mindenkinek! :D :D

2013. ápr. 24. 11:31
 6/14 A kérdező kommentje:
Ja, és amúgy meg mindenkinek ment a "zöld" ötös! :D
2013. ápr. 24. 11:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
4! Megkerdezhetem hogy hol van a nyelviskolad?
2013. ápr. 24. 11:43
 8/14 anonim ***** válasza:

Ingyenes nyelviskolank van soc munkaban tanitunk :) hogy segitsunk a magyarokon akik itt elnek es minberer dolgoznak.Van mikor 40/50 diakunk is van.

Csak akkor van eselyed jobb munkara ha beszeled a nyelvet.

2013. ápr. 24. 15:14
 9/14 anonim ***** válasza:
Szuper. De megis helyileg hol? Zaandam környékén érdekelne. :)
2013. ápr. 24. 18:54
 10/14 anonim ***** válasza:
Rotterdam Eddig meg soha nem hallottam rajtunk kivul mas is ingyenes leckeket tartana.
2013. ápr. 24. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!