Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában bankszámlanyitáshoz...

Angliában bankszámlanyitáshoz mindenképpen kell útlevél?

Figyelt kérdés

Nagyon le vagyok égve, itthon már egy éve próbálok munkát keresni, de nem találtam. Kisvárosban élek, még takarítónak sem kellek. Rokonom van kint Angliában és ott tudna nekem szállást adni (ott ahol ő lakik, vendégágyon) és munkát is tudna nekem szerezni. A kiutazást még kitudtam spórolni (jelenleg szüleimmel élek, de nekik sincs sok pénzük).

Hirtelen jött a lehetőség, nincs már idő útlevelet intézni itthon. Ráadásul pénzem sem lenne rá, mert minden elment a repülőjegyre.

Viszont úgy olvastam, hogy ahhoz hogy bankszámlát nyithassak, kell útlevél. Ez mindenképpen szükséges? Nem elég a személyi? Egy régi útlevelem van ami már jó pár éve lejárt. Nincs olyan bank ami elnézné az útlevelet?

Ha mégis adnának kölcsön pénzt kint (bár nem szeretnék így indítani) akkor külföldön hol tudom intézni az útlevéligénylést? Vagy ezt csak itthonról lehet?

2013. ápr. 22. 17:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Veluk kezdtem meg a palyafutasom, nem rosszak ok se de elvagtak magukat nalam valamivel, sajnos nem emlekszem hogy mivel, azt hiszem a Premier Bankinggal volt valami ciganykodas. De meg mindig a masodik legjobb bank szerintem a Barclays utan.
2013. ápr. 24. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:
En meg vagyok elegedve a HSBC-vel. Anno mindenfele gond nélkül tudtunk szamlat nyitni a parommal, elég volt a munkaltatoit, az utlevelet es a lakcim igazolast bemutatnunk. Az online banking itt is ingyenes, plusz ha Magyarorszagon veszunk fel ATM-bol kezpenzt, nem szamitanak fel semmifele kartyahasznalati dijat, csak az arfolyamot veszik figyelembe.
2013. ápr. 25. 07:05
 13/15 anonim válasza:

Szia!

Angliában kétféleképpen lehet bankszámlaszámot nyitni (2102 szeptember óta változott):

1. esteben a következők kellenek: Útlevél, ID card (magyar személyi kártya), proof of address (ez ilyen állandó lakcímnek felel meg). Proof of address-re bizonyíték lehet, pl. telefon előfizetés ill. havi kivonat, banki kivonat, egy hivatalos szervtől hivatalos levél a címedre ...stb. (az Insurance Number-es interjúra kapott levél nem jó). A baj az, hogy ezek egyből nem lesz meg.

Proof of address-t legkönnyebben szerezni úgy tudsz, hogy kijösz feladod a jogsid (ha van), 50 fontot és a régi magyar jogsid, az útleveled, valamint még 4 fontot válasz levélre ill. egy felbélyegzett borítékot. Két hét és megkapod az angol jogsit azon rajta lesz az a cím, ahol jelenleg Angliában laksz. Mivel nincs útleveled ezért ez nálad nem fog működni.

2. Munkaszerződés és ID card (magyar személyi).

Úgyhogy, ha lenne állásod meg szállásod kezdetben, akkor ne tökölj gyere, más ezért itt a fél karját odaadná ha kész helyre és befutóra tudna kijönni.

Egyébként meg miért lényeges neked annyira a bankszámla?! Csekken is ki tudnak fizetni, max. készpénzbe kapod meg a fizut.

Ha meg már jól mennek a dolgok, itt is tudsz a nagykövetségen útlevelet csináltatni.

A kiutazáshoz nem kell útlevél, oda elég a magyar ID card (személyi).

Üdv,

FF

2013. ápr. 25. 10:42
 14/15 anonim válasza:

Még néhány dolog:

1. A jogsi cseréhez egy D1-es nyomtatványt is kell tölteni, ami a postán ingyenes.

2. A csekket természetesen bankba tudod majd pénzre váltani.

3. Mielőtt kiindulsz azért mindenről informálódj, lehetőleg hivatalos oldalakon. A fórumokon rengeteg fals adat van kint, és mindenki mást mond.

4. Hogy ha mégis bankszámlaszámhoz ragaszkodsz, az fiók és bank válogatja, valahol lehet, hogy kapsz valami nagyon basic-et, de szerintem erre egyedül a santander és lloyds van esélyed, máshol nem nagyon. De ott akkor valami olyat kapsz max. hogy nem tudsz vele fizetni, havi (elég húzós) díjat kell fizetni, stb. Nem ajánlom én személy szerint.

5. Az Insurance Number sem elhanyagolható, sok helyen már ezt is kérik, mert nem állnak veled szóba.

DE!!! Ha tényleg fix helyed és állásod van, akkor az már majdnem főnyeremény, én biztos nem szaroznék és jönnék. Max. egy ideig feketén dolgozol, itt is vannak ilyenek, egy sem egy szent ország. De amint tudod, azért intézd a papírokat.

2013. ápr. 25. 10:52
 15/15 A kérdező kommentje:
Most néztem vissza a kérdéseimet, gondoltam megírom mi volt. Szóval végül a Barclays-nál nyitottam számlát. Nem kértek útlevelet, elfogadták rögtön a személyit is.
2013. jún. 27. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!