Angliában bankszámlanyitáshoz mindenképpen kell útlevél?
Nagyon le vagyok égve, itthon már egy éve próbálok munkát keresni, de nem találtam. Kisvárosban élek, még takarítónak sem kellek. Rokonom van kint Angliában és ott tudna nekem szállást adni (ott ahol ő lakik, vendégágyon) és munkát is tudna nekem szerezni. A kiutazást még kitudtam spórolni (jelenleg szüleimmel élek, de nekik sincs sok pénzük).
Hirtelen jött a lehetőség, nincs már idő útlevelet intézni itthon. Ráadásul pénzem sem lenne rá, mert minden elment a repülőjegyre.
Viszont úgy olvastam, hogy ahhoz hogy bankszámlát nyithassak, kell útlevél. Ez mindenképpen szükséges? Nem elég a személyi? Egy régi útlevelem van ami már jó pár éve lejárt. Nincs olyan bank ami elnézné az útlevelet?
Ha mégis adnának kölcsön pénzt kint (bár nem szeretnék így indítani) akkor külföldön hol tudom intézni az útlevéligénylést? Vagy ezt csak itthonról lehet?
Nem ismerem az összes bankot, én 2-nél jártam és konkrétan mindkettőnél a 2ik kérdés az útlevél volt. Direkt rákérdeztem hogy a szem.igazolvány nem elég-e és nem.
Amúgy a kinti angol követségen is tudsz útlevelet igényelni majd.
Egyedul a Lloyds TSB bankrol tudom elkepzelni hogy utlevel nelkul nyit Neked szamlat, az a legalja. De neten is el tudod olvasni minden bank oldalan hogy mi kell a nyitashoz, sot, egy csomonal online is lehet nyitni, es kierkezesedkor mar csak az eredeti dokumentumokat kell bemutatni.
Intezni meg igen a kovetsegen is tudsz, en ha jol emlekszem 2008ban csinaltattam ott 5 eveset, az volt valami 40-50 font korul, nem olcso.
Köszönöm! Tényleg, nagyon hasznos válaszokat kaptam, ment mindenkinek a zöld kéz.
Kedves utolsó, el tudnád mondani, hogy mit jelent, hogy a legalja? Mármint ez miben látszik egy banknál?
Én 2 éve voltam kint Manchesterben, és személyi igazolvánnyal nyitottam bankszámlát. Mint az EU tagállama köteles az EU állampolgárok személyiét elfogadni.
De ha van jogsid, azt 50 fontért kitudod cseréltetni Angolra, és már nem is kérdeznek semmit.
Oh Boy:
Melyik bankot javasolod, ha nem a loydsot? számlanyitás előtt állok és lövésem sincs mit válasszak. jól kereső munkám van, olyat akarok, ahol a pénzem miatt nem akarnak minden szarral lehúzni. a loydsról pedig hallottam ilyet.
Kosz a valaszt Oh BOy!
Igaz nem Londonban vagyok, de itt is sok fiokjuk van. Meg egy kerdes! A HSBC-rol tudsz valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!