Szeretném a sarki fényt látni, melyik országban oldhatnám ezt meg a legolcsóbban?
Skóciában csak a legaktívabb telek legnagyobb flarejei látszódnak, 2-3 évente 1-2 estén. Még a svédek/norvégok sem tudják garantálni az odautazóknak, hogy látni fognak (és sokan nem is látnak), nagyon (űr)időjárásfüggő.
Szerencsére most az aktivitás közepén járunk, 2010 óta nagyon szépek a fények és még a következő 2 télen is biztosan azok lesznek, de Skóciába elutaznod (hacsak nem úgy, hogy meglátod a hírekben, hogy épp van és pattansz az aznapi géppel) felesleges lenne.
Finnországban menj el Lappföldre, mert Helsinkiből csak nagyon ritkán látszik.
Norvégia iszonyat drága, azt nem javaslom ilyen célból.
Svédország pedig egy fokkal olcsóbb, mint Finnország, de egyébként készülj fel, h kijutsz ezekbe az országokba rohadt olcsón, de mindegyik drága, szóval kell pénz bőven.
Szia, az idokep.hu/nap oldalon látható a sarkifény-előrejelzés non-stop.
Néha sokkal nagyobb körben látszik, nem csak az északi országokban, hanem délebbre is - azt hiszem, ez a napkitörésekkel van összefüggésben, de olvasgass, az oldal jó kiindulópont sarkifény-témában.
Utolsó, azzal nem nagyon vagyok kisegítve. :)
Akkor azt mondjátok, hogy norvégia helyett inkább finnországba menjek? Mert én eredetileg norvégiát néztem ki, de olyan eszement drága..
Kedves Kérdező!
Nem tudtad, hogy néha-néha HAZÁNKBAN is lehet látni a sarki fényt?!?
Akkor mostmár tudod!
Tehát, amikor ilyen napviharok stb. akármi van akkor lehet látni, én itt az ablakomból kinézve már régen láttam és csodás volt de nagyon.
Rákerestem, itt mutat pár Magyarországi sarki fényt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!