Montenegróba autószállító vonattal?
Szabadkáról 18:14-kor indul, a nyári szezonban van rajt autószállítás.
Amúgy tényleg egyszerűbb kimenni "gyalog" és ott bérelni autót. Mondjuk ez függ, mennyi cuccotok van. Crna Gora belső területei kimondottan csak saját autóval járhatók be, mert ritkán lakott, és kevés a helyi buszjárat. Ha csak a tengerpart érdekel, oda nem muszáj autó, mert végig jó a közlekedés (Herceg Novi és Bar között kb. fél óránként, ami minden fontosabb útbaeső helyen megáll).
Kösz a válaszokat. Debreceniek vagyunk, ezért mire innen Bécsig eljutunk, az 5-600km, ez kilőve.
Egy kis (3) és egy nagyobb(10) gyerekkel + cucokkal mindenképp kényelmesebb, egyszerübb autóval menni. Biztos, hogy olcsóbban is kihozható, de arra gondoltam, hogy szerbiáig leautózunk, az kb.3 óra, felszállunk a vonatra autóstól. Úgy tudom, hogy este indulnak, hálókocsiban megalszunk. Ennek is van egy hangulata + pihenten érkeznénk meg a célországba. A vasút is gyönyörü helyeken megy, így hajnalban, ha felkelnénk a feleségemmel, kávézás közben nézelődhetnénk a vonatból, szerintem a kölykök is rettentően élveznék ezt az utat. Szállodába szeretnénk megszállni, fürdenénk a tengerben, de sokat kirándinánk is, tehát autóra szükség van. Röviden ez lenne a terv. Csak erről a vonatozásról szeretnék infót kapni.
Lebeszélnélek a vonatozásról.
Én tavaly Horvátországba mentem autóval (fiammal és feleségemmel). Egy végigdolgozott nap után indulás előtt 1-2 órát aludtam és éjfélkor indultunk. Reggel a plitvicei tavaknál aludtunk 2 órát, majd egy egész napot a tavaknál bóklásztunk. Utána indultunk tovább Makarskára.
A 2 óra alvás elég volt ahhoz, hogy ne legyünk fáradtak a tavaknál. Onnan Makarskába átvezetni eléggé kimerítő volt, kb 2 kávé kellett hozzá...az első éjszaka nem is volt gond az alvással.
A lényeg. Idén családommal Montenegróba megyünk nyaralni...Budapestről. Egy átvezetett éjszaka után simán el van az ember egy napot. Csak kávét kell inni kb 3-5 óránként. Gyerekek elalszanak bárhol, ha álmosak....kisfiam is.
Én nem vesződnék a vonatozással. Egyszerűen este 8 kor kocsiba fogunk ülni és másnap reggel olyan 8-10 óra körül megérkezün Budvába és kezdjük a szálláskeresést....mert hogy szállást se foglalunk...ha nagyon nem találunk megfelelőt szállást akkot marad a kemping.
Portugáliába már talán lehet, hogy érdemes vonatozni, bár és Spanyolorszában voltam már kocsival. 2-en vezettünk megállás nélkül, váltva egymást.
A 2 db kajak miatt (amit mindig viszünk nyaralni), más utazási módszer szóba sem jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!