Kezdőoldal » Utazás » Európa » Montenegróba autószállító...

Montenegróba autószállító vonattal?

Figyelt kérdés
Van itt valaki, aki tud infót adni erről a lehetőségről? Több helyen olvastam, hogy szerbiából indúl naponta egy hálókocsis vonat Montenegróba, amihez csatolnak autószállító vagonokat. Így tervezném a nyaralásunkat. Esetleg más országokba el lehet így jutni? Pl. portugália. Tapasztalat, költség...?
2013. márc. 29. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Minek ez a macera? Bécsből megy Dubrovnikba fapados, kb 1.5 óra alatt ott van, onnan Montenegro (Herceg Novi) busszal kb 1 óra.
2013. márc. 30. 06:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Szabadkáról 18:14-kor indul, a nyári szezonban van rajt autószállítás.

[link]

Amúgy tényleg egyszerűbb kimenni "gyalog" és ott bérelni autót. Mondjuk ez függ, mennyi cuccotok van. Crna Gora belső területei kimondottan csak saját autóval járhatók be, mert ritkán lakott, és kevés a helyi buszjárat. Ha csak a tengerpart érdekel, oda nem muszáj autó, mert végig jó a közlekedés (Herceg Novi és Bar között kb. fél óránként, ami minden fontosabb útbaeső helyen megáll).

2013. márc. 30. 08:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat. Debreceniek vagyunk, ezért mire innen Bécsig eljutunk, az 5-600km, ez kilőve.

Egy kis (3) és egy nagyobb(10) gyerekkel + cucokkal mindenképp kényelmesebb, egyszerübb autóval menni. Biztos, hogy olcsóbban is kihozható, de arra gondoltam, hogy szerbiáig leautózunk, az kb.3 óra, felszállunk a vonatra autóstól. Úgy tudom, hogy este indulnak, hálókocsiban megalszunk. Ennek is van egy hangulata + pihenten érkeznénk meg a célországba. A vasút is gyönyörü helyeken megy, így hajnalban, ha felkelnénk a feleségemmel, kávézás közben nézelődhetnénk a vonatból, szerintem a kölykök is rettentően élveznék ezt az utat. Szállodába szeretnénk megszállni, fürdenénk a tengerben, de sokat kirándinánk is, tehát autóra szükség van. Röviden ez lenne a terv. Csak erről a vonatozásról szeretnék infót kapni.

2013. márc. 30. 14:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja, így érthető.
2013. márc. 30. 14:59
 5/7 anonim válasza:

Lebeszélnélek a vonatozásról.

Én tavaly Horvátországba mentem autóval (fiammal és feleségemmel). Egy végigdolgozott nap után indulás előtt 1-2 órát aludtam és éjfélkor indultunk. Reggel a plitvicei tavaknál aludtunk 2 órát, majd egy egész napot a tavaknál bóklásztunk. Utána indultunk tovább Makarskára.

A 2 óra alvás elég volt ahhoz, hogy ne legyünk fáradtak a tavaknál. Onnan Makarskába átvezetni eléggé kimerítő volt, kb 2 kávé kellett hozzá...az első éjszaka nem is volt gond az alvással.

A lényeg. Idén családommal Montenegróba megyünk nyaralni...Budapestről. Egy átvezetett éjszaka után simán el van az ember egy napot. Csak kávét kell inni kb 3-5 óránként. Gyerekek elalszanak bárhol, ha álmosak....kisfiam is.

Én nem vesződnék a vonatozással. Egyszerűen este 8 kor kocsiba fogunk ülni és másnap reggel olyan 8-10 óra körül megérkezün Budvába és kezdjük a szálláskeresést....mert hogy szállást se foglalunk...ha nagyon nem találunk megfelelőt szállást akkot marad a kemping.

Portugáliába már talán lehet, hogy érdemes vonatozni, bár és Spanyolorszában voltam már kocsival. 2-en vezettünk megállás nélkül, váltva egymást.

A 2 db kajak miatt (amit mindig viszünk nyaralni), más utazási módszer szóba sem jöhet.

2013. ápr. 18. 09:18
 6/7 anonim válasza:
A kérdezőt kérdezném, hogy végül sikerült vonattal elutazni? Mi is így terveznénk, ezért érdekelne a dolog :)
2014. márc. 26. 14:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos egyéb okok miatt nem jött össze. Talán az idén, nem tettem le róla. De a beszámolód majd érdekelne!
2014. márc. 27. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!