Kezdőoldal » Utazás » Európa » Májusban milyen időre kell...

Májusban milyen időre kell számítani az El Camino úton? Eső? Hideg vagy meleg?

Figyelt kérdés

2013. márc. 29. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Spanyolországban ekkor már ragyogó idő van, kifejezetten alkalmas kirándulni. Inkább meleg van már májusban.
2013. márc. 29. 13:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Tavaly júniusban volt egy ismerősöm az El Caminón, és miközben itthon dőltek a melegrekordok, ő ott ázott és fázott :)

Én augusztusban Caminóztam, akkor is előfordult, hogy reggelente fáztam, főleg a hegyes részeken.

Olyan Caminót járt emberrel meg még nem találkoztam, aki minimum az út vége felé, Galiciában ne kapott volna egy adag esőt!

Szóval szerintem pontosan arra kell számítani, amit írtál: mindenre. Esőre és szélre, hidegre és melegre!

A statisztikák szerint május az esősebb hónapok közé számít Camino-viszonylatban, 10-15 fok közötti KÖZÉPhőmérséklettel. (De a statisztikák szerint most nem kéne hónak lenni Magyarországon... :))

2013. márc. 29. 14:30
 3/4 anonim ***** válasza:
A Camino Spanyolország északi részén ott teljesen más az éghajlat, mint délen. A Pireneusok plusz az óceán közelsége miatt a hegyvidéki és az óceáni éghajlat hatása érvényesül. Májusban még bőven lehet számítani hűvösebb időre, éjszaka akár 10 fok alatt is.
2013. márc. 29. 14:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Tavaj gőzt mentem végig április közepétől.Szinte végig rövidnadrágban...
2020. febr. 9. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!