Orebić ( Horvátország) tapasztalatok? Június elsején már meleg lehet ott, fürdésre alkalmas?
Szerintem június eleje nem a legjobb a nyaralásra, feltéve, ha a kellemes tengervízet szereted.
Egy picit északabbra (Splitben) nyaralok már lassan minden évben.
A következőket tapasztaltam:
Júniusban nem voltam, viszont július elején igen. A tenger nagyon hideg volt számomra, de volt olyan, akinek nem. Július végén már jó, viszont szerintem a legjobb időszak a nyaralásra augusztus közepétől október elejéig.
Tavaly augusztus végén és szeptember elején nyaraltam ott, a víz szabályszerűen meleg volt.
Orebic - ha az emlékezetem nem csal - délebbre van, mint Split. Tehát minél délebbre mész a horvát tengerparton, annál jobban érvényesül a mediterrán hatás, és garantáltabb a jó idő.
Június elejei meleg tengervíz akkor lenne lehetséges, ha májusban már 35-36 fok lenne minden áldott nap.
Ha csak ekkor tudtok menni, javaslom, hogy menjetek és ne hagyjátok ki, ne riasszon el benneteket, még a hideg víz se. Csodás városok vannak a tengerparton tudtok sétálni és kirándulni. Mostari városnézés is lehetséges, még nem voltam, de szerintem megérné egyszer elmennem.
www.accuweather.com
ezen a weboldalon visszamenőleg is tudsz adatokat keresni (levegő hőmérséklet terén).
Szia!
Sokat járok Horvátországba, így kicsit tudok segíteni nektek.
Az első, hogy készüljetek fel rá, hogy rohadtul messze van!
Ha egyszer sem tévedtek el, akkor Bp.-től kb. 1.000 km !!
Ez autóval is olyan sok, hogy tranzitszállást szoktak javasolni (pl. Plitvicén).
Megkérdezném, hogy vezettetek ennyit már egyhuzamban?
Alkalmas (üzembiztos) ekkora távra az autótok?
A másik dolog, hogy ennek komoly anyagi vonzata is lesz, hiszen üzemanyagra, autópályadíjra, kompra, nyugodtan elkülöníthetsz kb.100ezret.
Ha tranzitszállást is igénybe vesztek, akkor még az a költség is hozzájön.
Sajnos azzal sem tudlak bíztatni, hogy fogtok tudni fürdeni, de térdig mindenképpen bele tudtok majd menni.
Viszont a táj és a tenger az csodaszép.
Javasolnám a fürdést kárpótlandó kirándulásokat, és a közeli városok becserkészését.
Mellékelek egy linket is az útvonalról.
Tökéletesen leírt mindent az előző válaszoló!
De minek írtad ki újra a kérdést?
Nem lesz attól jobb az idő ott,
és közelebb sem lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!