Melyik ország a legjobb? Hol lenne érdemes lakni?
Most nem értem,miért kellett a Kérdezőt rögtön leszidni,sőt,lecigányozni? Arra senki nem gondol,hogy pl.lehet,a párjának lenne olyan jó munkája,hogy megengedhesse magának,hogy otthon legyen a gyerekkel? Miért baj,ha megkérdezi, mennyi a gyes? Nem írta,hogy élete végégig otthon akar henyélni.
Az pedig helyes,ha 3 évig szeretne lenni a gyerekkel. Sajnos az emberek nem veszik észre,mi történik a világban. Szinte Orwell 1984-e. Minél hamarabb add be a gyereket az állam kezeibe,ahol azonnal elkezdik "formálni", te pedig menj vissza dolgozni és termelni nekik.
Egy gyermek,már bocsánat,de ösztönlény. Ő azt szereti,aki gondozza,eteti,tisztába teszi,játszik vele. Lassan nem fog különbséget tudni tenni az anyja és a bölcsis dajka között.
Az én szememben nem az az "igazi" anya,aki nagy szájjal hirdeti,hogy ő az,az ő gyereke az Isten,senki nem merje korlátozni,rászólni,aztán az első percben lepasszolja a bölcsibe. Más téma,ha valaki tényleg anyagilag rá van szorulva,hogy minél hamarabb visszaálljon dolgozni!
A kérdezőt pedig ne keverjük össze azokkal a szintén igazi anyákkal,akik még az első gyerek előtt költségvetnek,hogy hányat is kéne összehozni,hogy megfelelő mennyiségű támogatás,adókedvezmény,hitelkedvezmény,segély jöjjön utánuk! Rettentő támogatás jár 4+ gyerek után és van képük sírni,hogy nincs pénz a gyerekekre. Ja..Akkor minek csinálta?! Ha megcsinálta tartsa el,ne az én adómból fizessen neki az állam. Persze az otthon töltött 10év munkaviszonynak számít,mert milyen nehéz is egy csorda klyökkel otthon:). Mert ők bezzeg nem passzolják le a bölcsibe,mert " igazi"anyák. Szóval a fent említettekkel ne keverjük a kérdezőt. Mindenki úgy csinálja,ahogy szeretné. Ha pedig megteheti,hogy napos országba menjen,miért ne? Mi is egy ilyenbe fogunk pár év múlva továbbköltözni,amikor itt megszerezzük az alapokat:).
Az pedig szintén magyar mentalitás-bár a mai magyar ember sajnos köszönőviszonyban sincs a régi,igazi magyar emberrel,tisztelet a kivételnek-hogy rohadt hazaáruló,aki elmegy és szerencsét próbál,mert ő bezzeg hazafi és inkább otthon döglik meg segélyből,haviszont valaki még a külföldi témából is a legjobbat szeretné húzni,akkor azért van leszólva,hogy válogat,lejáratja az országot,büdös a munka,stb. Szóval mindig van mibe belekötni!
Nekem például meg nem fordult a fejemben,hogy a segélyturistákhoz hasonlóan beadjam a kérelmet,annak ellenére,hogy egy éve itthon vagyok. Sőt! Amikor párom főnöke ajánlotta, kerek-perec kijelentettem,hogy nem! Mert nem akarok az arab,cigány csőcselékkel egy csoportba tartozni. Rám ne mondhassák az itteniek,hogy az ő vérükön élősködök. Szóval nem hiszem,hogy lejáratom itt a magyar népet. :D
Azok akik elitelik a kerdezot, feltetelezem hogy nincs gyerekuk, mert akinek gyereke van az biztos hogy a leheto legtobb idot szeretne vele tolteni(persze vannak kivetelek), viszont ez nem azt jelenti hogy nem szeret dolgozni.Mi a felesegemmel ket ev nemetorszagi munka utan hazajottunk romaniaba, hogy itthon majd neveljuk az ujszulott kislanyunkat, viszont rajottunk arra amit mar eddig is tudtunk, vagyishogy itt nem lehet megelni, ezert ugy dontottunk, hogy visszamegyunk es napiba iratjuk a kislanyt(de lehet h maskepp oldjuk meg), mert mindketten szeretnenk dolgozni, es kepzeljetek minket is erdekel hogy mennyi a segely.
Tehat amig nem ismeritek a kerdezot, vagy a kerdezo helyzetet, inkabb ne valaszoljatok,csak ha tenyleg segiteni szeretnetek.
Tehat pl. Nemetorszagban:
Kereset: 1200-1800 Euro(lehet kevesebb es tobb is, de ez az atlag)
Lakber:kb. 400 Euro (2szoba,nappali,konyha,furdo)
Idojaras:Hozzank hasonlo, talan mersekeltebb
Vendegszeretet:csak jo tapasztalataink voltak eddig
Gyereksegely: 36 honapos:430Euro/ho
24 honapos:620Euro/ho
18 honapos:800Euro/ho
A tobbi kerdesre nem tudok ,valaszolni, ezt is sajat tapasztalatbol tudom.
Sok sikert!
"...az ő gyereke az Isten,senki nem merje korlátozni,rászólni..."
Az ilyen "szülőnek" nyilvános felpofozás jár. Mondjuk minden reggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!