Kezdőoldal » Utazás » Európa » Grúzia-Örményország két...

Grúzia-Örményország két hétre, tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A Kaukázusba tervezzük kb. 2 hétre a nyaralást júliusban, hátizsák plusz jelleggel, tbiliszi indulással. Ez alatt saját szobát, alkalmankénti éttermezést, taxizást értek, de alapjaiban a tömegközlekedés és egyéb bevett budget opciók játszanának.

A témában jártas emberektől érdeklődnék, hogy erre milyen költségvetést lehetne számolni? Ketten mennénk barátnőmmel és látva a tbiliszi, kutaiszi, jereváni hostelek árait (6-8e/ két fős szoba/ éj), reálisnak gondolom a 10.000/fő/nap költőpénzt, ha ebbe olyan "dőzsölések" is bele kellene, hogy férjenek, mint néhány szervezett tour (1 napos), étterem, éjszakai vonaton saját hálófülke, stb. ?

A transzport napokat nem számítva kicsit Grúzia felé hajlana a mérleg nyelve 8:6 vagy 9:5 arányban, bár a kultúra nagyon is érdekel, sosem voltam kolostor/templom-mániás és a leírások alapján az örmény látnivalók nagy része ez lesz. 1-2 napon túrázni vagy hegyet mászni is szeretnénk, ha megoldható, erről van valakinek tapasztalata?

Összességében, mivel még nagyon tervezés alatt áll az út, útitervhez szeretnék ötleteket kérni azoktól, akik már jártak itt. Grúziában Svanetit mindenképp meg szeretnénk nézni és legalább 1 napot a tengerparton is tölteni, ezen kívül kötöttségeink nincsenek. Ti merre jártatok és mi tetszett a legjobban?

2013. márc. 13. 00:41
 1/1 anonim ***** válasza:

Voltam Grúziában, de annak már vagy 10 éve. Pár napra voltam kiküldetésben. Ismertem grúzokat, vegyes népek: Én a maffiózóbb fajtákat ismertem, nem volt sok szép élményem velük, de ezt leszámítva alapból nagyon barátságosak és vendégszeretők. Megálltam Tbilisiben venni valamit az utcán, aminek az lett a vége, hogy az árus meghívott magához borozni, csatlakozott az egész család, nagyon arcok voltak)) Nagyon jók a borok, a konyak, és életem legfinomabb saslikját ott ettem. Remélem tudtok valamennyit grúzul vagy legalább oroszul, mert ha nem, a legpuccosabb hoteleket leszámítva kézzel-lábbal fogtok kommunikálni. Oroszul persze alapból nem tanácsos megszólalni, de látni fogják rajtatok, hogy külföldiek vagytok, úgyhogy no problem. Mivel dolgozni voltam és nagyon kevés időre, sajnos nem volt alkalmam országot nézni... A tengerpart anno a Szovjetunió Balatonja volt, az erős közép és felső osztály (Szocsi után, ami 50km a határtól) legfelkapottabb üdülőhelye volt, nem volt egyszerű oda "putyovkát" (a vállalat adott üdülési vauchert kiemelkedő teljesítményért) szerezni. Mint bármely szegényebb országban (GDP 4000 dolcsi, szemben a magyar 15 ezerrel), itt is szeretik lehúzni a turistákat, legyetek nagyon résen és informálódjatok részletesen, hogy mennyinek mi a valódi ára. A reptéren-pályaudvaron stb. körétek sereglő népeket (taxisok-árusok) rutinosan hajtsátok el, taxit, ilyesmit stoppoljatok le az utcán, árfolyamokat kétszer ellenőrizzétek le, váltani utcán, csak ha nagyon magabiztosak vagytok, de inkább ajánlom a bankot, hivatalos váltóhelyet, de még inkább a bankkártyát. Az is igaz, hogy ami nekik a lehúzásból eredő pénzkereset, az nektek néhány száz (vagy ezer) forint extra költség (attól függ mire költötök), úgyhogy ha nagyon nem nézitek, nincs vége a világnak, nyaralni vagytok, ilyenkor mindent szabad. :-) Linkeltem pár oldalt a látnivalókról meg az éttermi árakról, remélem tudtam segíteni.

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. márc. 13. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.