Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bukarest, mint turisztikai...

Bukarest, mint turisztikai célpont? Milyen?

Figyelt kérdés

2013. márc. 8. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Bűnronda város, rendezetlen és koszos.
2013. márc. 8. 23:00
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

A Ceausescu palotája érdekes (a világ 3. legnagyobb épülete a Pentagon és a Quetzlcoatl-piramis után) meg van valami skanzen ahol szép állapotban vannak rekonstruálva középkori falvak, meg a "román paraszt múzeuma" szintén középkori szerszámokat, használati tárgyakat, bútorokat bemutatva.

Van a Herastrau Park ami állítólag sokkal kultúráltabb, mint mondjuk Londonban a Hyde Park (kevesebb szemét, biztonságosabb) meg úgy hallottam jók a diszkók, meg megmaradt a belvárosban egy ilyen szűk sikátorokból álló középkori városrész, mint Oxfordban.

2013. márc. 8. 23:07
 3/9 anonim ***** válasza:
58%
Hát nem tudom, szerintem a Hyde Park egyáltalán nem koszos.
2013. márc. 8. 23:38
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Egyáltalán nem mocskosabb és koszosabb mint Budapest.
2013. márc. 9. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
2013. márc. 9. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Lehet nem koszosabb, mint Budapest, ettől függetlenül egy halál ocsmány hely, össze sem lehet hasonlítani a mi fővárosunkkal, sőt szerintem már a puszta összevetés is sértő Budapestre nézve.

Sokáig csak mindig mosolyogtam egyet, amikor az amcsik összekeverték hazánk fővárosát a románokéval, de mióta Bukarestben jártam egy hetet, azóta ettől már elég erősen elvörösödik a fejem. Az igaz, hogy Budapesten is vannak gettók és piszkosabb környékek, de van egy hatalmas, történelmi, meseszép épületekkel teli, patináns belvárosa, némelyik utcája Pestnek nekem olyan, hogy akár Párizsban is lehetne, Bukarestről ezt nagyon nem lehet elmondani.

Még, hogy "kis Párizs"?! Hol??!! Van egy kb. akkora óvárosi, aránylag szép, hangulatosabb része, mint Szegednek, ezen kívül tele van cs*szve valami bűn ronda, hodály, Ceausescu érabeli betonocsmányságokkal, de valami olyan hihetetlenül ízléstelenekkel, hogy a hazánkbeli panelok azokhoz képest villák, és ezek a szürke förmedvények teszik ki a város nagy részét.

Amitől még frászt kaptam, azok a kóbor kutyák voltak! Azt sem bírom felfogni, hogy a bánatban nem tudnak ezzel kezdeni valamit, amikor milliárdos beruházásokra van pénzük.

Szóval végső soron, nem tudom, mit lehet Bukarestben szeretni, roppant igénytelen hely. én valahogy nem egy európai városban éreztem magam, sokkal inkább kőkeményen Ázsiában, ellenben Budapesttel, ami minden hiányossága ellenére egy velejéig Európai város.

2013. ápr. 24. 23:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
*európai város
2013. ápr. 24. 23:22
 8/9 anonim ***** válasza:
59%

Ha Bukarestben kell lakj munka vagy tanulmanyok miatt, nem rossz, sot. Ha turistakent akarsz jonni, akkor nem erdemes, mert nincsenek olyan latvanyossagok, muzeumok, programok, mint mas europai nagyvarosokban (akkor mar inkabb menj peldaul Pragaba).

Valamikor valoban Parizzsal lehetett osszehasonlitani, de ez nagyon reg, a ket vilaghaboru kozti idoben volt. Aztan jott az amerikai bombazas, a kommunista "varosfejlesztes" (angol wikin keress a Ceausima szora), a foldrengesek, a nyugati befektetok, a ciganyok. Mindezek miatt tart most ott a varos, ahol van.

Az "ovarosi resz" amirol az elozo hozzaszolo irt (gondolom a Lipscani-ra gondolt) nem nagy szam, inkabb a turistaknak es a sznob fiataloknak lett kiepitve, viszont van nehany tenyleg varazslatos negyed, amikhez foghatot mashol nem igen lattam (pl Cotroceni es Dorobanti negyedek, Filaret, Toamnei - Icoanei kornyeke). Rengeteg a park es a zoldovezet, talan Europa legzoldebb fovarosa.

A kobor kutyakat en is ruhellem, sajnos semmit nem lehet tenni; mar tobbszor terveztek, hogy osszefogdossak es elviszik oket, de az europai allatvedok / jogvedok / hasonlo entitasok (legutobb valami zsido plazacica szinesznovel az elukon) kijelentettek, hogy nehogy egy ujjal is hozzanyuljunk szegeny kutyusokhoz, mert irgum-burgum. Sajnos mi vagyunk Europa labtorloje, ok meg gondolom rohognek a markukba.

Sokkal elhetobbnek talaltam mint Budapestet. A latszolagos kaosz ellenere minden nagyon rendezett; pl a tomegkozlekedes az egyik legjobb Europaban, hozza kepest a budapesti egy vicc... Sokkal jobb a kozbiztonsag, az atlagember max zsebtolvajlasnak esik aldozatul, nincs olyan mint Magyarorszagon, hogy ketezer forintert felholtra vernek. Vagy akar ingyen is, csak ugy szorakozasbol, felholtra vernek. Az atlagemberek rendesek, elvannak a sajat dolgaikkal, ahelyett, hogy allandoan azt nezzek, hogy a masikon van-e sapka vagy nincs sapka. (12 even keresztul eltem Bukarestben, de ez ido alatt senki nem orrolt ram magyar mivoltom miatt. Ellenben ha Pestre megyek, tiz emberbol kilenc eppen hogy szembe nem kop, mikor meghallja, hogy romaniai magyar vagyok).

2013. ápr. 27. 13:12
 9/9 anonim válasza:
29%
Nos,en bukarestben elek!Voltam Budapesten is!Es az egyaltalan nm igaz hogy koszos es mocskos varos!Nagyon tiszta az emberek kulturaltabak!Mikor budapestre mentem kicsit eltevedtem,az egyik embert kerdeztem hogy utba igazitson erre azt felelte:Micsoda o terkep?!Na ha ez nem parasztsag akkor mi!Talan budapest tortenelmileg kicsit szebb de masban,semmiben!Egyebkent ti ostoba magyarok szeretetek volna hogy ceausescu leyen az elnokotok!
2015. jún. 24. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!