4 napra megyek Londonba, mi a legjobb megoldás a tömegközlekedés fizetésére?
A belvárosban is sokat fogtok metrózni, buszozni még ha csak a nevezetességeket is nézitek, szóval szerintem jobban meg fogja érni a 7 napos travel card mintha csak feltöltenéd és akkor nem kell azt nézni hogy mikor fogy le.
Az üres kártyát magát 100% hogy vissza tudod váltani a tube pénztáraknál (5 font), de hogy a creditet is visszaadják-e ebben nem vagyok biztos.
Az utolsó pennyt is visszaadják és persze az oyster kártya kaucióját is. Nekünk kb 0,2 font maradt plusz a kártya díj de mindent visszakaptunk.
Hogy mi éri meg azt te tudod annak alapján, hogy mennyit akarsz utazni. Nem vagyunk egyformák, van aki sokat gyalogol és van aki szinte semmit.
En is egy hetes travelcardot vennek. Tuti leutazzatok az arat, fogtok menni egy csomot es igy nem kell aggodnotok sem. Jo dolog az Oyster, annak, aki hosszabb idore megy ezt szoktam javasolni, de ti rovid idore mentek. Hasznaljatok ki minden napot a vegtelensegig. Azt pedig travelcarddal kenyelmes.
3 napos travelcard amugy nincs.
Ha azt írja, hogy a National Rail irodájában megvásárolt travelcard is megfelel nekik a 2 in 1 kedvezményre, akkor az úgy is van. Egy travelcard pedig travelcard akárhol is veszed. Megteheted azt is, hogy amikor megérkeztek a reptérre, akkor ott veszel egyrészt egy jegyet be a városba, másrészt meg egy 1-2 zónás travelcardot már vagy aznaptól vagy másnaptól. És akkor tuti National Rail irodás travel cardod lesz.
Ha nem lesz oysteretek, akkor bárhol is veszitek kártya alapú lesz a travelcard. Oystert ehhez felesleges kiváltanotok... hacsak nem akartok 2in1 kedvezménre, használni. De számoljatok 5 font deposittal, amit ugyan visszakaptok, de lesz vele macera, mert vissza kell majd váltanotok, amikor eljöttök, és onnan már nem lesz jegyetek sem. Szóval a visszaváltást érdemes nagyon utolsó pillanatra hagyni, amikor már csak a reptérre utaztok és ahhoz nem kell ez a travelcard.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!