Kezdőoldal » Utazás » Európa » Londonban vagy Párizsban...

Londonban vagy Párizsban élnél szívesebben? Miért?

Figyelt kérdés
Abból a szempontból érdekelne, hogy ha egyik nyelv sem okozna problémát.

2013. márc. 2. 12:40
 1/3 anonim válasza:
Talán Párizs. A Champs Elisée jobban vonz mint a divatboltok.De lehet hogy mások máshogy vannak ezzel.:))
2013. márc. 3. 11:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Eltem mind a ket helyen, nekem London jott be. Az emberek kozvetlenebbek, London valtozatosabb es osszessegeben Parizsban nem ereztem jol magam. Szep, szep, neg hangulatos, meg idonkent szivesen megyek vissza 1-2 napokra, de ennyi, nem tobb. Mikor Bp-n eltem London hianyzott. Parizs soha.

Ps: imadom Budapestet, de ez viszont a szulovarosom, igy teljesen mas szemmel nezem mint egy kivulallo. Szal a londoni honvagy nem azert vokt, mert nem szeretnem Pestet.

2013. márc. 3. 12:38
 3/3 anonim válasza:

Én Párizsban voltam néhányszor. Londont csak hírből ismerem.

A franciákat úgy ismerik, mint akik felsőbbrendűnek tartják magukat, bár én nem ezt tapasztaltam. Nagyon udvariasak voltak és segítőkészek, pedig először pólóban mászkáltam, mint turista, (a divat fővárosában), szóval lett volna okuk a lenézésre. Mondjuk az udvariasságuk miatt nem mutatják ki azt sem, ha lenéznek.

Azt mondják, az angolokra jobban jellemző a nyitottság, vagy inkább elfogadás. Erről nem tudok tapasztalatból beszélni. Szerintem ott kellemes lehet élni, alapból megbíznak az emberben, felelősségteljes személynek tartanak mindenkit. A rendőröknél nincs pisztoly stb. Biztos sajátos hangulata van Londonnak is, de olyannak képzelem el, mint amikor dobozba kéred a fagyit és mikorra hazaérsz, összekeverednek a színek és az ízek. Párizs meg csak puncs.

Míg Londonban 300 nyelvet beszélnek, addig Párizsban egyet. Biztos vannak szuperjó éttermek Londonban, de Párizsban nincsenek rosszak. Ott mindig pompásat eszel és megadják a módját. Ugyanúgy minden másnak is. Művészet, kultúra megtalálható Londonban is (sőt), de én úgy vettem észre, hogy egy átlag párizsi mindennapi életére erőteljes hatással van. Szóval stílus és igényesség. Biztos jó a tea is, de a Beaujolais nekem jobban bejön. Senkit nem akarok megbántani azzal, amit most mondok, de kövér párizsi nőt nem fogsz látni.

Én most a hangulatot próbáltam érzékeltetni, nem a gyakorlati oldalát. Van akinek ez jön be, van akinek meg az. Szóval nekem Párizs.

2013. márc. 3. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!