Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik Ukrajna legszebb része?

Melyik Ukrajna legszebb része?

Figyelt kérdés
2013. febr. 10. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Odessa
2013. febr. 10. 13:57
 2/7 anonim válasza:
Visk szep!:)
2013. febr. 10. 15:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mi érdekel.

Ha nyugati (lengyel) jellegű ápítészet, akkor Lvov-Ternopol-Csernovci vidéke (kis falvakban rengeteg errefelé a fatemplom is). Ha keleti (oroszos) jellegű, akkor Kijev, Csernyigov. Ha iszlám jellegű, akkor a Krím tatár helyei: Bahcsiszeráj, Sztarij Krim. Ha túrázni szerettek, akkor vagy Kárpátalja, vagy Krím, ha strandolni, akkor Krím. Ha várak érdekelnek, akkor a legjobbak: Kamenyec Podolszkij, Bilgorod Dnyisztrovszkij, Luck, Hotyin a legjobbak, ha pravoszláv kolostorok, akkor Kijev, Szvetogorszk, Pocsajev. Ha a természet, élővilág, sztyeppék akkor pedig az Aszkanyina Nova N.P. (bölények) és a Krím fsz.-et É-ról határoló mocsárvidék (madárvilág). Ha különleges természeti látnivalók, akkor a Krímen mindenképp ajánlom a Bondarenykovói iszapvulkánokat (Kercs mellett, de Kercs is megér egy napot - vár, bizánci templom, stb.) vagy egy túra a Demerdzsire, Koktebel, Novij Szvet, stb.

Ukrajna annyira összetett, és változatos, hogy nehéz ezt így megmondani, hogy melyik a legszebb része, de szerintem kb. ebből a felsorolásból össze lehet rakni egy-két hetes utat, úgy, hogy az minden szempontból érdekes legyen. ÁLtalánosságban elmondható, hogy míg Ny-Ukrajnában főleg a városok érdekesek, addig a keleti és déli részeken inkább a természet. Bár nyilván mindegyik esetben az ellenkezőjére is van példa. Odessza nekem is az egyik kedvenc városom:-)

2013. febr. 10. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
L. barátom mindent leírt előttem:) Még annyit tennék hozzá, hogy ha esetleg érdekel valami közép-ukrán iparváros, akkor Zaporozsje is érdekes lehet, van közép-kori kozák faerőd a város szélén (ez gyakorlatilag egy skanzen), Európa egyik legnagyobb vízerőműve (végig lehet menni a gátján), és úgy általában is egy kellemes hangulatú város, ahonnan ráadásul elég jó a vonat-közlekedés minden irányba.
2013. febr. 10. 19:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
És ha már Zaparozsjéba elmentek, akkor érdemes fürdeni a Dnyeszterben. Szerintem Ukrajna legjobb folyami strandja (értelem szerint a krími tengerparttal azért nem egy kategória, de folyópartban mindenképp a legjobb). A skanzen és az erőmű mellett úgyis marad időtök. Amúgy Európa legnagyobb Lenin-szobra is Z.-ban van.
2013. febr. 17. 09:46
 6/7 anonim válasza:
Tiszasalamon :) Az én falum...
2013. márc. 2. 20:38
 7/7 anonim válasza:
Bátyú :)
2013. márc. 10. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!