Kezdőoldal » Utazás » Európa » Érdemes megtanulni románul és...

Érdemes megtanulni románul és Romániába költözni érettségivel?

Figyelt kérdés
Mondjuk Nagyváradra? Jobban meg lehet élni, mint Magyarországon?

2013. jan. 23. 19:50
1 2
 11/20 anonim válasza:
61%

Nos én romániában élek és eszedbe ne jusson ide költözni.

Akkor kifejtem bővebben:

Itt tényleg olcsóbb minden de a fizetés nagyon kicsi.Nemrég láttam a TV-ben hogy magyarországon lennebb jött a villanyszámla hát itt emelkedett.A román állampolgárokat nem szívlelik úgy idegen országokban mint a magyarokat.

Románia gazdaságilag az utolsó előtti.

A technikában is magyarország előrébb van.

Ez mellékes de nekem számít hogy a románok nem szinkronizálják a filmeket szóval a mozi angol.

Most új törvény van a kissebb bünök elkövetőinek miszerint ha vizetnek a sértettnek bgússzák a börtönt és ez azért van mert túl költséges a fogjok eltartása.

A minimálbér kevesebb min 60 ezer forin és az életszínvonal nagyon kicsi.

Az egész egy szép nagy szemétdomb.

Nem rég történ hogy került be egy ember a parlamentbe hogy jól forgatta a pénzét.

Egyre nő az államadósság.

A lakosság csak csökken mert akinek esze van és módjában áll elmegy innen.

Ezek negatívumok de van néhány jó dolog is,nekem ami fontos a természeti kincsek.

Még fiatal vagyok de már látom hogy mennyi gond van én is azt tervezem hogy ha tudok elköltözök magyaroszágra.

2013. jan. 28. 17:34
 12/20 anonim válasza:
76%
Ja és még valami ha tudsz angolul a román könnyebb mert a két nyelvnek sok szava hasonlít és a ragozás mondatalkotás stb. hasonlít de szerintem ne gyere ide.
2013. jan. 28. 17:37
 13/20 anonim ***** válasza:
55%
utolsó: eszedbe ne jusson magyarországra költözni. Még rosszabb. Itt 60 ezer a minimálbér, viszont minden sokkal drágább. A munkanélküliség is nagyobb. Én 18 éves vagyok, és amint tudok, elköltözök. Ausztriába vagy Németországba.
2013. jan. 31. 17:58
 14/20 anonim válasza:
86%

Ne vegyétek sértésnek de semmi pénzért nem költöznék MO.ra.

(romániába lakok)

okok:

-Mindenért csak sírtok(tisztelet a kivétel),a románok legalább tudnak ünnepelni,mindenbe meglátják a vidámságot.

-Magyarország nincs magasabban mint románia.

-Az itthona kajákat is jobban szeretem.

Ez persze csak az én véleményem,mindenki fogja fel ahogy akarja vagy ahogy tetszik. :)

2013. ápr. 12. 14:01
 15/20 anonim válasza:
100%

misux :

De kevesebb a bünözés a magyar hirekben minden második nap ezt öltek meg,azt vertek meg.

Amugy a film szinkronizálást ők jobban teszik,hogy nem csinálják,mert igy könnyen megtanulnak idegen nyelveket.A magyarok minden szart leszinkronizálnak...

2013. ápr. 12. 14:04
 16/20 anonim ***** válasza:
91%
Ez butaság, hogy Románia fejletlenebb, mint Magyarország. Éltem mindkét országban. Romániában születtem, 2000-ben Magyarországra költöztem, mert akkor ott jobb volt, viszont 2011-ben visszaköltöztem Romániába, mert mostmár itt is ugyanolyan, mint Magyarországon. Magyarország semmivel nem fejlettebb, mint Románia. SŐT! Romániában évről-évre nő a kereset, nő a GDP, Magyarországon se a GDP, se a keresetek nem nőnek, tehát 1-2 év. és Románia előbbre lesz, mint Magyarország. Még egy szinten vannak, de nem sokáig!
2013. ápr. 15. 19:43
 17/20 anonim válasza:
100%
ide egy válasz.Tanító vagyok,2 évvel ezelőtt 1300 lejt kerestem mostmár 2300 at,szóval nincs erről mit beszélni.
2013. ápr. 17. 18:32
 18/20 anonim válasza:
100%
ja és romániába élek (előzö voltam)
2013. ápr. 17. 18:32
 19/20 anonim válasza:
100%

10000forint-154lej/ron

1000000forint-14859lej/ron

2017. szept. 24. 07:43
 20/20 Rigómező válasza:
21%
Ne viccelj már...össze sem lehet hasonlítani a két országot, pláne ha Nyugat-Magyarországról beszélünk. Már biztos nem aktuális a kérdés, de merőben ostobaság is, csak vegyük alapul csodás magyar nyelvünket, mely nem hasonlítható semelyik másikhoz, a gazdag magyar történelmünket, kultúránkat, nemzeti büszkeségeinket, melyből bőven adatik stb..Egyre biztosabb a megélhetés, és még oldalakat lehetne zengeni varázslatos országunkról, nem beszélve természeti kincseinkről...Nagyváradon még villamosított vasútvonal sincs...Azt csak sajnálni tudom, aki feladja nemzeti identitását, és képes elköltözni itthonról más országokba, pláne Romániába..hát elég abszurd! Más persze, ha itthon tényleg a mélyszegénységbe született az ember, és csak a kivándorlás nyújt neki felemelkedési lehetőséget, de mélyszegénység eleve a világ minden országában sajnos jelen van, hol jelentősebb, hol pedig csekélyebb mértékben, de ebben az esetben eleve nem Románia a megfelelő célpont. Összegezve hatalmas botorság elhagyni Magyarországot bármelyik másik országért, de persze ki hogyan gondolja. Észt sajnos nem adhatok!
2018. júl. 3. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!