Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy van ez az eu-s TB-kártyával?

Hogy van ez az eu-s TB-kártyával?

Figyelt kérdés
külföldön voltam, nagyon görcsölt a hasam és megijedtem. Egy ismerősömön keresztül eljutottam egy nőgyógyászhoz aki megvizsgált de nem talált rendellenességet. Ezt fizeti nekem a tb-m? h tudom elrendezni?
2013. jan. 14. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezt ott kellett volna megkérdezned. Ha ott közlöd, hogy van EU-s TB kártyád, akkor helyben eldöntik ill. megmondják, hogy elfogadják-e.
2013. jan. 14. 19:22
 2/9 A kérdező kommentje:
ezt tettem, de nem ismerte az orvos ezt a kártyát, azt mondta próbáljam meg elintézni és ha nem fogadják el a számláját, akkor hívjam fel őt
2013. jan. 14. 19:25
 3/9 anonim ***** válasza:

A nemzetközi TB-nél vészhelyzet esetén fizet a biztosító. De ezt a vizsgálat előtt el is mondják, sőt jobb helyeken számlát is kapsz hogy mennyibe került a vizsgálat de a TB lerendezi.

Sima TB nem fedezi a külföldi ellátást

2013. jan. 14. 19:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem fogják elfogadni, tapasztalat...ca. 100-120€ számlára számíthatsz!
2013. jan. 14. 19:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Èn németországban használtam. Oda adtam a kártyát és állva volt a vizsgálat. semmit nem kellett fizetnem.

majd pár év múlva kiköltöztem és itt születtek gyerekeim(akiknémetállampolgárok), velük ugyan ez volt magyar országon és ott sem kellett fizetni.

2013. jan. 14. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha nem ismerte a kártyát, akkor valószínűleg azt jelenti, hogy ő nem tagja a nemzetközi elfogadó szervnek. Lehet, hogy magánpraxisa van. Én azt mondom vidd be a számlát az egészségpénztárba és kérdezd meg. Én amikor igényeltem a kártyát azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy nem nagyon szoktak problémázni, és vissza szokták téríteni a költségeket. Pláne, ha csak ilyen rutinvizsgálatról van szó.
2013. jan. 14. 21:30
 7/9 anonim ***** válasza:

> de nem ismerte az orvos ezt a kártyát...

Olyan nincs, hogy egy orvos ne ismerje az EU-s TB kártyát, hiszen egyformák, csak a kiadó ország nyelve különbözik.

Az a gyanúm, hogy Te egy magyar TB-kártyát nyomtál a külföldi orvos orra alá, amit ő természetesen nem ismert.

Talán az utasbiztosításod fedezi, olvasd el a szerződésedet.

Egy jó tanács: ki kell váltani az "EU-s TB-t", vagyis az

Európai Egészségbiztosítási Kártyá-t. Ingyenes és nagyon hasznos. Külön kell a gyermekeknek is.

2013. jan. 15. 00:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Természetesen nem a magyar kártyámat, hanem a magyar nyelvű de eus kártyát adtam oda neki..
2013. jan. 15. 22:16
 9/9 anonim ***** válasza:
bocs az OFF-ért, de 50%os h te milyen gyógy vagy, nem hülye a kérdező... :D
2013. jan. 16. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!