Angliában mennyi a max összeg, amit egyszerre le tudok venni az ATM-ből (magyar kártyával)?
Legutóbb Spanyolban szívtam meg, mert hiába növeltem meg a kártya limitet, csak 250€-t engedett az automata, pedig több fajta ATM-ből is megpróbáltam. Így több részletben kellett levennem, ami minden alkalommal 8€ volt...
Van valakinek tapasztalata, hogy Angliában hogy működik ez? Pl ha le szeretnék venni 1000Ł-ot akkor kiadja egyben?
Az automatákban 300 font a napi limit. Az igaz, hogy kint a legtöbb automatában ingyenes a pénzfelvétel, de csak az angol bankkártyát használóknak. Egy külföldi kártyahasználatra más szabályok érvényesek.
Én is azt javasolnám, ha nagyobb összegre van szükséged, akkor vagy vidd ki kp-ban, vagy menj be a bankba személyesen és a pénztárnál kérd a kifizetést.
Köszi a válaszokat.
Hiába 500.000Ft a kártya limitem, az automatának is van egy technikai limitje (ezek szerint 300). Külföldi kártyával biztos nem ingyenes.
Sajnos a banki felvétel is nagyon drága... 1,45%+6,3€, akkor már ugyanott vagyok, mintha levenném részletekben.
Kp azért nem jó, mert nem tudom, hogy mennyi kell majd pontosan, és azt se, hogy mikor és azért nem szeretnék 2-3000 fonttal járkálni 1-2 hétig...
Hogy miért kell kp szerintem független a kérdéstől, nyilván nem a napi bevásárlásra kell 2-3000 font egy összegben...
Ha meg tudnék kártyával fizetni, akkor nem ezen gondolkoznék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!