Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliában mennyi a max összeg,...

Angliában mennyi a max összeg, amit egyszerre le tudok venni az ATM-ből (magyar kártyával)?

Figyelt kérdés

Legutóbb Spanyolban szívtam meg, mert hiába növeltem meg a kártya limitet, csak 250€-t engedett az automata, pedig több fajta ATM-ből is megpróbáltam. Így több részletben kellett levennem, ami minden alkalommal 8€ volt...

Van valakinek tapasztalata, hogy Angliában hogy működik ez? Pl ha le szeretnék venni 1000Ł-ot akkor kiadja egyben?

2013. jan. 6. 00:04
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Nem fogja itt kint sem kiadni. Itt is csak annyit vehetsz le egyben amennyi a kártya limit.. De a legtöbb automatánál ingyenes a pénzfelvétel.
2013. jan. 6. 00:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Biztos nem fogsz tudni ennyi pénzt kivenni, ha jól tudom, akkor 300 font a napi limit, de egyáltalán nem biztos.
2013. jan. 6. 00:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Ilyen nagy összeget nem fogsz tudni egyszerre. Nyitvatartási időben bemész a bankba és kikéred személyesen, csak úgy kell egyszer fizetned.
2013. jan. 6. 01:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Az automatákban 300 font a napi limit. Az igaz, hogy kint a legtöbb automatában ingyenes a pénzfelvétel, de csak az angol bankkártyát használóknak. Egy külföldi kártyahasználatra más szabályok érvényesek.

Én is azt javasolnám, ha nagyobb összegre van szükséged, akkor vagy vidd ki kp-ban, vagy menj be a bankba személyesen és a pénztárnál kérd a kifizetést.

2013. jan. 6. 09:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Hiába 500.000Ft a kártya limitem, az automatának is van egy technikai limitje (ezek szerint 300). Külföldi kártyával biztos nem ingyenes.

Sajnos a banki felvétel is nagyon drága... 1,45%+6,3€, akkor már ugyanott vagyok, mintha levenném részletekben.

Kp azért nem jó, mert nem tudom, hogy mennyi kell majd pontosan, és azt se, hogy mikor és azért nem szeretnék 2-3000 fonttal járkálni 1-2 hétig...

2013. jan. 6. 09:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Miért kell föltétlenül levenned a készpénzt ? Fizess kártyával és minden meg van oldva...
2013. jan. 6. 13:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Hogy miért kell kp szerintem független a kérdéstől, nyilván nem a napi bevásárlásra kell 2-3000 font egy összegben...

Ha meg tudnék kártyával fizetni, akkor nem ezen gondolkoznék...

2013. jan. 6. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!