Angliáról sokan mondják, hogy vidéken élni kellemesebb, és munkát is lehet vidéken ugyanúgy kapni, mint Londonban? Csak Magyarország ilyen főváros-centrikus?
Hamshire Portmouthban lakunk párommal, 5 szobás házat béerlünk heti 200ért persze megosztjuk másokkal akik magyarok. Azaz a heti kétszáz kb 5 emberrre oszlik szét.
Nem egy luxus kéro de nem is a legrosszabb. Én már dolgozni jöttem ki batárnőm kicsit vaktába de nekem se sikerült a munka amit elsőre igértek. Nagyon rossz a vélemény a városrol és a lakoirol én részemről birom őket kicsit hangosak de közvetlenek és a magyarokkal is jo a viszonyuk (taxis vagyok rengeteg emberrel találkozok).
Barátnőm szereti a várost kicsit zsufolt mert sziget, szorakozás a klubbokban és a kocsmákbban szinte ki is merül. Nyugis a hely nagyon magas biztonság van ugyanis 3 szoros a rendőri erö mint normál esetben nomeg itt a kikötö.
Az Egyesült Királyság is erősen főváros-centrikus. 60 milliós népességéből 8 millióan élnek Londonban, de az agglomerációval együtt 11-12 millióan.
Vidéken olyan szempontból kellemesebb az élet, hogy nyugodtabb, nem olyan stresszes, tisztább a levegő. De ettől függetlenül értelemszerűen Londonban sokkal több lehetőség van minden téren.
És nem, nem csak Magyarország főváros-centrikus. Ausztria, Szerbia, Csehország legalább ugyanennyire.
Azok az országok számítanak kevésbé főváros-centrikusnak, amelyekben több hasonló méretű város található (pl. Németország [Berlin, Hamburg, München, Köln], Olaszország [Róma, Milánó, Nápoly, Torino], Spanyolország [Madrid, Barcelona, Valencia], Hollandia [Amszterdam, Rotterdam, Hága, Utrecht]).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!